h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: Lo Trionf del NO versus la llosa de les generacions que van mamar la dictadura

La comedianta tortosina

25.5.06

Lo Trionf del NO versus la llosa de les generacions que van mamar la dictadura

Estic fregant ja els 40 anys i encara, quan parlo del referendum, les generacions més grans me tracten com si fos una adolescent.
Després de mirar-me a l´espill i comprobar que ja no tinc acné, torno al debat sord amb les generacions enclaustrades dins uns records passats que ja no els dixen decidir per n´ells mateixos i que els fan anar, seguint al partit que han triat des de fa dècades, com a cordres a l´escorxador.

Me pregunto.

Hipotecarem a les generacions venidores?

Quan al 30 de setembre la majoria de partits polítics catalans van aprobar l´estatut, no es mereixient que el retallessen en un 67%.

Ara, convergents i socialistes, després de matar-se dialectalment al parlament, pacten anar del brasset contra Catalunya i el seu futur.
Però què passaria si guanyés lo NO? Pos que el text de l´estatut , tindria de tornar a refer-se de nou pels catalans sense cap retallada a Madrid. I ja està! Tampoc és cap drama.

És tan bo l´estatut respecte al del 79?
NO
Als catalans sempre se mos ha exigit "apexugar" amb tot i ara és l´hora de dir prou. Ja està bé d´estirar del carro!.

Volem tindre les mateixes oportunitats que la resta d´Espanya en una societat que respecte totes les nacions que integren la península ibèrica.
Natros, los denominats "jovents", tenim l´obligació de fer entendre als nostres pares, iaies, oncles i demes generacions que van crèixer sense democràcia que no poden amb lo seu vot al SI hipotecar totes les generacions que vindran.

Perque ells s´en aniran i natros mos quedarem aquí amb un estaut que no mos dixarà crèixer.