h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: FELICITE-MOS! SÓM RICS!

La comedianta tortosina

17.10.06

FELICITE-MOS! SÓM RICS!

Les Terres de L´Ebre estem d'enhorabona! Gràcies al nou estatut, mon acabem d'assabentar de que som rics! Cap allà dalt, a les devastades terres de més al nord de Catalunya, la gent les deu passar més magres que natros, pos fins i tot los hi han tingut de regalar alguns peatges d'autopistes. Però a natros? A natros no mos cal! Per a natros tot això és misèria i companyia! Les nostres riques terres, transformades en cornucòpia de nuclears, molinets de vent, ...etc. produixen tanta energia que mos surt fins i tot per les orelles. De fet, estic convençuda (encara que no hai portat a terme l'experiment), que si mos dixen a fosques en una habitació tancada podem inclòs proporcionar-mos la llum natros mateixos, de tanta energia com transpirem pels pors de la nostra pell.
L’abundància d´aigua que brolla de fonts immortals, mos permeten regalar-la a les terres més pobres tan del nord com del sud dels Països Catalans assedegats per la sequera. Pobrets! No saben lo que és ser ric! Natros, no necessitem que mos depuren més l´aigua del riu amb costosos procediments com a la gent de Tarragona. Per a què? Som lo suficientment rics per a que l´aigua i la radioactivitat no mos puguen contaminar. Deu ser per n´això que hem estat elegits entre milers de candidatures per a allotjar a n´este paradís lo cementeri nuclear més important de tot l’estat Espanyol. I si el tan per cent de malalties cancerígenes és més elevat per n'estes contrades. Quina importància té? Som rics! Mos podem pagar un bon tractament i aprofitar al mateix temps per fer-mos la cirurgia plàstica, la qual diuen que ha avançat tan que fins i tot te pot transformar la parla tortosina en un català “pur” a l’estil de “Barça-lona”. Una de les qualitats més valuoses que posseeixen les nostres Terres de L´Ebre és la gran quantitat de vent que tenim, com lo nostre “Vent de Dalt”, que permet que les muntanyes del voltant se mos ompliguen d'energies netes i polides. La qual cosa no es poden permetre per exemple a les muntanyes de Montserrat, perquè com tothom sap. Allí no bufa el vent!
L´únic que mos estranya és que després d´haver dit que sí a n´este estatut, encara no siguéssem vegueria, ja que la cosa, segons los partidaris del sí, era imminent. A no ser que haiguen considerat que ara en l'estatut aprovat ja no sigue necessari ja que s´ha demostrat per activa i per passiva que a n'estes terres de l ‘Ebre. SOM RICS!!! FELICITE-MOS!