h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: GRUP DE VEÏNS AFECTATS PEL CAMP DE GOLF DE VINALLOP:

La comedianta tortosina

8.2.07

GRUP DE VEÏNS AFECTATS PEL CAMP DE GOLF DE VINALLOP:


Carta dels veïns:


GRUP DE VEÏNS AFECTATS PEL CAMP DE GOLF DE VINALLOP:

Com a veïns propietaris de les finques afectades al terme de Vinallop, expressem el nostre desacord amb el projecte, en el moment en que es contempla l'afectació de les nostres vivendes o explotacions agrícoles per a construir aquest tipus d'urbanització i camp de golf que es proposa, i que tant hem criticat com a model urbanístic que s'ha extès al llarg de tot el litoral mediterrani, sempre amb el rerafons de la problemàtica de l'aigua, perque no hem d'oblidar que vivim en un país mediterrani.

El camp de golf i urbanització que es planteja, no té res a veure amb el sistema de vida rural i agrari que s'està portant a terme a la zona del Mas de Xies. Tampoc hi ha necessitat de reclassificar els terrenys ja que no es tracta de cap zona especialment deprimida per intentar solucionar la seva qualitat de vida. Ans al contrari, en aquests terrenys de secà, on predomina el paissatge de garrofers, ametllers i oliveres, suposaria un desequilibri territorial seguint aquest model d'urbanisme, que es completament insostenible.

Ens es dificil d'entendre perque l'Ajuntament no te en compte les activitats primàries que es desenvolupen en aquesta zona, ni en quin moment el fet de vendre el territori pot generar beneficis a la seva població, i no optar per protegir el que tenim de més valuós a les Terres de l'Ebre.

A la zona del Mas de Xies de Vinallop hi ha 85 parceles afectades de les quals 61 no han signat l’opció de compra, és a dir que només han signat 24 parceles. A totes les parceles que no han signat si no venen se les obliga a entrar a la Junta de Compensació. Fins i tot, alguns veins afectats han rebut pressions pintant-los un camí sense sortida: o vens a un preu molt baix de sòl rústec o entres a la junta de compensació i et tocarà carregar amb totes les despeses de la urbanització.

L’Ajuntament no ha informat als veins afectats i ens obliga a trobar-nos en esta situació sense oferir cap tipus d’ajuda ni recolzament als veins afectats. Amb el conveni que ha signat l’Ajuntament l’empresa té un marge molt gran per fer negoci portant als veins que tenim els nostres mitjans de vida en aquesta zona i que no tenim cap interés en vendre ni en urbanitzar la zona a un camí que pinten sense sortida. És una injustícia el que ens està passant perquè si no vols vendre et fan entrar a la junta de compensació i et toca pagar totes les despeses de la urbanització!