h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: COMUNICAT ENVIAT A UN CENTENAR DE MITJANS DE COMUNICACIÓ ESCRITS I DIGITALS

La comedianta tortosina

15.5.08

COMUNICAT ENVIAT A UN CENTENAR DE MITJANS DE COMUNICACIÓ ESCRITS I DIGITALS


El Partit Republicà Català (RC) serà a la manifestació d’Amposta d’aquest diumenge contra el transvasament amb el lema: “Defensem la terra. Mori el mal govern!”

El Partit Republicà Català (RC) convoca els seus militants i simpatitzants a participar en la mobilització contra el transvasament organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre –PDE– pel diumenge 18 de maig a les 12 del migdia a la plaça dels Xiribecs d’Amposta.

Pensem que ha quedat clar que el poder de decisió que té el govern espanyol sobre els nostres recursos naturals i la ineficàcia del tripartit per defensar-nos els permeten atemptar de nou contra el territori català.
Només si Catalunya disposa d’un Estat propi tindrem competències sobre els nostres recursos naturals.
Denunciem, alhora, el clima d’alarma que el govern de la Generalitat ha creat, a través de la manipulació dels mitjans de comunicació, amb el tema de la sequera, que ha contribuït a presentar els contraris al transvasament com uns insolidaris que volen negar l’aigua potable als ciutadans de l’àrea metropolitana de Barcelona, quan la veritat és que al darrere d’aquesta problemàtica s’amaga en realitat la incompetència i manca de previsió dels diferents governs de la Generalitat, la falta de sobirania de Catalunya per poder decidir les polítiques que cal fer en matèria d’aigua i l’interès especulatiu i econòmic de determinades empreses privades que trauran partit de l’obra del transvasament.

Considerem que el model de creixement actual sense límits és insostenible i que tan sols pot comportar la destrucció del territori.
Així mateix, entenem que l’aigua s’ha de gestionar en cada conca i que aquesta aigua és alhora un element bàsic per contribuir al reequilibri territorial i a la correcta distribució de la riquesa a Catalunya.

RC defensa que cal un canvi de model territorial, també en la gestió de l’aigua i que aquest s’ha de fer en funció dels recursos hídrics de què disposem i explotant altres vies que no siguin els transvasaments: regeneració i preservació d’aqüífers, aprofitament de les aigües pluvials, utilització de depuradores “de butxaca”, ús de les aigües freàtiques, etc.

Alhora, acusem les formacions del govern tripartit d’haver incomplert el compromís que tenien amb la gent de les Terres de l’Ebre després d’haver actuat demagògicament i per interessos partidistes quan el PP volia tirar endavant al preu que fos el Plan Hidrológico Nacional.
Ara, el PSC, ERC i ICV-EUiA, amb les seves decisions, possibiliten que es torni a obrir la porta al PHN i que altres comunitats també reclamin l’aigua de l’Ebre.

Considerem un fet molt greu que les pluges dels darrers dies - amb la conseqüent superació de l’estat d’emergència - no hagin servit per a que el govern es replantegi el decret que aprova la interconnexió de xarxes i doni per irreversible la decisió.
Constatem així, de nou, que, un cop més, el govern no escolta la gent del territori.

RC es compromet a defensar els interessos dels ciutadans de les Terres de l’Ebre i a impedir que es converteixin en un territori de segona on s’aboca tot el que no es vol en altres llocs: centrals nuclears, tèrmiques, indústries químiques, cementiris nuclears, etc. i que, en canvi, aquestes comarques no disposin de serveis bàsics indispensables, la qual cosa hipoteca el seu creixement i desenvolupament social i econòmic.
No permetrem cap més agressió a les Terres de l’Ebre.
Ni espoli econòmic ni espoli ecològic: la nostra terra és el nostre futur!

Secretaria d’Imatge i Comunicació. Consell Executiu Nacional
Barcelona, 12 de maig del 2008
http://www.partitrepublicacatala.cat/