h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: NOSALTRES DECIDIM: DIGNITAT NACIONAL

La comedianta tortosina

11.5.07

NOSALTRES DECIDIM: DIGNITAT NACIONAL


Òmnium diu prou als intents de frenar el desenvolupament de Catalunya en un acte multitudinari 09/05/07 (Redacció ÒC)


Unes 800 persones van assistir a l’acte d’Òmnium que es va celebrar a l’Auditori Winterthur sota el lema “Nosaltres decidim: dignitat nacional”.

Tant els socis d’Òmnium com altres simpatitzants de l’entitat van respondre positivament a la crida per reafirmar les demandes de la societat civil catalana en un moment en què es comença a estendre el desànim respecte la situació política.

L’acte va començar amb un fragment de l’Alçament de Joan Maragall i va continuar amb la projecció d’un vídeo que reclamava la unitat dels ciutadans de tots els punts del territori català. Al mateix temps, persones de diverses ciutats catalanes, del País Valencià i de les Illes Balears pujaven a l’escenari en un moment simbòlic.

Tot seguit, van tenir lloc els parlaments d’Isidor Marí, vocal de la Junta Directiva d’Òmnium, i de Jordi Porta, president de l’entitat. Isidor Marí va subratllar que, si bé cal que la classe política defensi l'autogovern, la responsabilitat és de tots i cal que la societat es mobilitzi.

“La crisi política d’avui pot ser i ha de ser el punt de partida d’un projecte nacional renovat”, va assegurar Marí al final del seu discurs.

Per la seva banda, Jordi Porta va centrar-se en problemàtiques concretes com ara l’incompliment de l’Estatut ja rebaixat; les invasions de competències del Govern estatal; i l’amenaça del Tribunal Constitucional de retallar encara més l’Estatut.

A més, el president d’Òmnium va reclamar una actitud de coratge del Govern de la Generalitat per rebutjar la transgressió de la voluntat del poble que representen i que, si es retalla més l’Estatut, s’aprovi una moció del Parlament de Catalunya en què es recordi la seva voluntat ja expressada lliurement el 30 de setembre de 2005.

L’acte va finalitzar amb el cant d’Els Segadors i amb els aplaudiments i les ovacions d’un públic que es va mostrar eufòric.