Silvestre Hernandez guanya el premi Leandre Colomer de novel·la històrica en català d'Òmnium
notícies llibres ebrencs
L'escriptor de Vall-de-roures, Silvestre Hernández va rebre, el passat divendres 14 de desembre a Reus, el 7è Premi Leandre Colomer que dona Òmnium Cultural en la 56a Nit de Santa Llúcia · Festa de les lletres catalanes per l'obra " El manuscrit de Wadi al-Abmar". L'obra està ubicada l'any 1071, en plena dominació àrab de la Marca Superior i ambientada al Matarranya, Alcanyís i l'antiga ruta que portava a Santiago de Compostela des de Barbastre i Jaca.
Silvestre Hernández Carné, és Psicòleg i Sociòleg i exerceix de professor i director de secundària. Ha guanyat premis en llengua castellana com el II Premi internacional de novel·la "Emilio Alarcos Llorach" l'any 2002 amb la novela "Las tres flores de lys", i en llengua catalana com el XIII Premi Ciutat de Badalona i el XVII Premi Països Catalans-Solstici d'estiu amb "Àigües tèrboles". A més és un gran col·laborador en diversos temes culturals a la comarca del Matarranya i Baix Cinca, així com articulista en diversos diaris i revistes de la província de Terol. Des dels inicis ha col·laborar i a participat en diverses edicions de la Fira del Llibre i l'Autor Ebrencs presentant algún dels seus llibres.
El premi Leandre Colomer cerca novel·les originals i inèdites en català, basades en fets reals de la Història de Catalunya. Caldrà que les obres respectin l’essència de la Història de Catalunya i, per tant, no podran contradir els coneixements actuals sobre el temps i les circumstàncies que recreïn. La dotació del premi és de 1.500 euros, en concepte d’avançament de drets d’autor. El jurat està format per Ignasi Aragay, Borja de Riquer, Josep Colomer, el guanyador de la convocatòria anterior i un membre de Viena Edicions.
La Nit de Santa Llúcia es remunta l’any 1951, quan Josep Maria Cruzet, responsable de l’Editorial Selecta i fundador de la llibreria Catalònia, amb la col·laboració dels editors Aymà, van posar en marxa un certamen literari. La jornada anava més enllà dels dos premis que es lliuraven en aquella època a Catalunya: el Nadal i el Ciudad de Barcelona, tots dos per a obres en castellà. El premi més important que es dona en aquesta vetllada és el Premi Sant Jordi amb una dotació enguany de 60.000€.
0 Comments:
Publicar un comentario
<< Home