h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: SOM LO QUE SEMBREM

La comedianta tortosina

4.3.08

SOM LO QUE SEMBREM


Ja fa uns mesos que es va engegar la campanya "Som lo que sembrem". Iniciativa Legislativa Popular per una Catalunya LLiure de Transgènics.
PER QUÈ UNA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR?
La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) és una eina de participació política emparada en l'Estatut d'Autonomia i regulada en la Llei 1/2006. Permet que un grup de persones puguin proposar una llei al Parlament i que aquesta sigui sotmesa a votació en el Ple d'aquest organisme, si s'obtenen abans almenys 50.000 signatures.
En els últims mesos, la societat catalana ha expressat un crit gairebé unànime de desacord amb l'extensió dels aliments transgènics. Tot i això, durant més de tres anys de reivindicacions, les úniques respostes de les Administracions han estat la política dels fets consumats i la criminalització del moviment d'oposició. Arribat a aquest punt, emprenem aquesta Iniciativa Legislativa Popular.
SOM LO QUE SEMBREM
"Som lo que sembrem" és la Plataforma que es va crear per tal de donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular. Es tracta d'una proposta que sorgeix des d'Assemblea Pagesa de Catalunya per constituir un espai comú de treball amb totes aquelles persones i organitzacions d'àmbit nacional disposades a col-laborar en la campanya.
ILP PER UNA CATALUNYA LLIURE DE TRANSGÈNICS
L' objectiu de la ILP és aconseguir aturar el cultiu i desenvolupament d'aliments transgènics en l'àmbit territorial català, aixi com garantir la informació exhaustiva dels productes alimentaris que contenen matèries primes transgèniques.
En aquest sentit, la proposta de Llei que s'entrega al Parlament consta de les diferents línies d'actuació:
- Declaració de Catalunya coma Zona Lliure de Transgènics.
- Prohibició immediata dels cultius transgènics, especialment, els que s'obtenen a partir del transgen MON810.
- Etiquetatge clar dels aliments que en el seu procés de producció utilitzen transgènics i els que no.
- Moratòria al desenvolupament de transgènics a les nostres terres i investigació dels seus efectes.
La Plataforma es constituirà formalment a Fira Natura (Lleida, 2 de març) i en els propers mesos haurà de recollir un mínim de 50.000 signatures. (Aspirem a moltíssimes més).
Els fedataris són les persones legalment acreditades per fer aquesta recollida.
A la feina doncs!!!
Jordi Figuerola
Se presenta pel partit Republicà Català per al Senat a Tarragona