h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: Article NO publicat a l'ESTEL

La comedianta tortosina

17.4.08

Article NO publicat a l'ESTEL



Que no mos conten sòries.
2ª quinzena d’abril de 2008



Interpretacions

Les dunes s’aproximen cada vegada més a l’oasi sec. L’home mira les palmeres socarrimades més allunyades de l’escàs bassal d’aigua. No sap si podrà passar l’estiu. De cop, apareix un beduí. L’home veu que va armat. Sense dir paraula, però blandant ostentosament l’espasa, lo foraster baixa del camell i asseca lo bassal d’aigua omplint-se una gran bota, que tot seguit carrega al camell. Se’n va tan de pressa com ha vingut.
  • (ICV): Això no és un robatori, és una captació puntual d’aigua. Aigua que ha passat del bassal a la bota. Los diccionaris haurien de ser més imaginatius. Farem prerrogatives a la Verge de desert per a que plogue i torne ha haver bassal.

  • (PSC):. Los dos hòmens han estat víctimes de les circumstàncies. Quan passe el període de sequera no permetrem que el beduí torne a vindre amb la bota.

  • (CiU): A l’home que viu a l’oasi se li pagarà amb sal per a que pugue comerciar amb lo beduí quan ja no li queden palmeres. Un altra solució és anar a buscar l’aigua a un altre oasi que està més al nord i que en té més.

  • (ERC):Quan mos manifestàvem en contra de que cap beduí pugues agafar aigua amb una bota, de veritat volíem dir que sí que la podia agafar, sempre i quan natros puguéssem decidir que l’agafés.

  • Sr. Sabaté (PSC): Home, d’aigua no se n’hauria de traure ni una gota, però és que al pobre beduí se li estava assecant la palmera. S’hagués tingut de muntar una mànega des del bassal fins a la tenda del beduí. Mànega que desmuntarem quan torne a ploure.

  • Sr Forcadell (ICV): Això no està bé. Però com soc família del beduí i és d’esquerres...

  • Sr. Bel (CiU): Ja, ja, com s’ha de vore senyor Sabaté! Vostè que sempre m’acusava a mi d’estar a favor del beduí i en contra de l’home de l’oasi! Quan torne a vindre el beduí aprofitaré per demanar-li si em vol deixar una miqueta d’aigua de la bota per fer un camp de golf a Vinallop.

  • Sr. Faura (PP): L’aigua és de tots, i el beduí és molt més fort que l’home. Quan torne el beduí, m’estendré d’una de les palmeres per a que no me calgue decidir ni a favor de un, ni a favor de l’altre.

  • Sr. Fores (ERC): Això és un robatori. L’aigua s’ha de quedar al bassal i intentar regar les palmeres de la vora de l’oasi que s’estan secant. Ara, si torna el beduí natros no mourem ni un dit per a evitar que s’endugue l’aigua amb la bota. Penseu que va armat.


La Plataforma en Defensa de L’Ebre vos invita a l'assemblea general del dissabte 19 d'abril a les 20 hores a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Per Núria Menasanch i Martí