h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: DIVISIÓ AL GOVERN PER LES PELES

La comedianta tortosina

28.4.08

DIVISIÓ AL GOVERN PER LES PELES

E-NOTÍCIES:
EL PSC DIU QUE NO SÓN "CONGRUENTS"
L'abstenció d'ERC en el decret de sequera divideix el Govern

El portaveu d'ERC en el Congrés, Joan Ridao, ha anunciat que ERC s'abstindrà en la votació per a convalidar el decret del Govern sobre la sequera, i ha dit que resulta "comprensible" que càrrecs de la formació republicana a les terres de l'Ebre es vulguin manifestar contra un "transvasament".
Això ha provocat la reacció del portaveu del PSC, Miquel Iceta, que ha acusat els seus companys de govern de mantenir "posicions no congruents" amb l'Executiu del que formen part. Per la seva banda, ICV no té decidit encara el seu vot, segons ha informat la portaveu, Dolors Camats.
D'aquesta manera, Ridao ha justificat l'abstenció d'ERC atès que "no compartim que sigui a càrrec de la disposició addicional tercera, que calgui pagar aquests 170 o 180 milions d'euros que costarà l'obra".
El dirigent del PSC, Miquel Iceta, ha replicat que "ells han de valorar fins a quin punt pot ser entesa una posició que no és del tot congruent amb la que ha mantingut el Govern de la Generalitat del que formen part". Finalment, ICV no ha decidit que votarà, ja que vinculen el vot favorable a que el decret reculli que el trasllat d'aigua es gestioni públicament des de Catalunya i no des de l'Estat. "Fins que no tinguem la seguretat que aquestes condicions estan pactades, no publicitarem el nostre suport", ha assegurat la portaveu, Dolors Camats