h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ESQUERRA INDEPENDENTISTA CONTRA ELS TRANSVASAMENTS.

La comedianta tortosina

21.4.08

ESQUERRA INDEPENDENTISTA CONTRA ELS TRANSVASAMENTS.

I seguim sumant...
Per cert, los representants d'Erc a les Terres de l'Ebre que diuen que continuen al càrrec no per aguantar les cadires si no per a que no es fasse lo transvasament, suposo que recolzaran a este sector, no? I si és així, no ho haurien de fer públic, ans del congrès?

E-notícies:
OPOSICIÓ FRONTAL"
El sector Uriel Bertran, contra el transvasament de l'Ebre

Esquerra independentista presentarà una moció de rebuig al transvasament de l'Ebre al proper Consell Nacional d'ERC que es realitzarà a Amposta el proper dissabte 26 d'abril.
Arran de l'aprovació del Reial Decret pel Consell de Ministres per tirar Endavant amb la interconnexió de la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i la d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), Esquerra independentista exigeix a la direcció d'ERC l'oposició del partit i del Govern de Catalunya davant d'aquesta situació.
En un comunicat recorden que "en el Manifest fundacional del passat 6 de juny de 2007 Esquerra independentista exigia a Esquerra lideratge polític al Govern i a la societat per construir la majoria social, i entre d'altres demandes fetes a Esquerra, hi havia la de comprometre el Govern amb el que el partit ha reivindicat durant molts anys: l'oposició frontal a qualsevol transvasament de l'Ebre"."
El Transvasament aprovat de l'Ebre és un projecte espanyol que no respon als interessos de la societat catalana, deixant a les Terres de l'Ebre a l'estacada, i a mercè del Govern espanyol de torn, que utilitzarà aquest precedent per fer nous transvasaments cap a València i Múrcia amb finalitats especulatives. Al Govern de la Generalitat cal exigir-li previsió, bona fe, transparència i definició d'alternatives i això no ha passat"."Les alternatives a aquest transvasament per fer front a la sequera sóndiverses; accelerar la construcció de les dessaladores, reparar la xarxa de distribució d'aigua (que perd quasi un 40% de la que canalitza), explotar nous aqüíferes, aplicar mesures d'estalvi i gravar els excessos de consum".
Des d'Esquerra independentista exigeixen "que es posin sobre la taula alternatives a aquest transvasament, consensuades amb el territori, la Plataforma en Defensa de l'Ebre, entitats ecologistes i els experts. I que s'abandoni definitivament aquest projecte i els enganys".