h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: JOAN SABATÉ HA TRAÏT AQUESTES TERRES!

La comedianta tortosina

18.4.08

JOAN SABATÉ HA TRAÏT AQUESTES TERRES!

Foto de Manel Zaera
Independentment que considere, que ara per ara, los que s’estan comportant com Déu mana són els representants d’ICV a les Terres de l’Ebre, i que, ERC a Terres de L’Ebre inclòs el delegat territorial sr. Lluís Salvadó han enganyat a les Terres de l’Ebre dient que dimitirien sense portaro a terme de veritat i fent més mal que bé al moviment antitransvasista perquè, com s'entèn, ara tothom los prendrà pel pito del sereno. Per tot això, no deixaré d’acusar al PSC a les Terres de l’Ebre i al sr. Sabaté com a màxim responsable de traidors a casa nostra. Traidors, mentiders i venuts. Qualificatius que encara es queden curts davant del atropello i la falta de vergonya que representa l’espectacle penós que mos estan donant els sociates de per aquí a la vora.
Com poden demanar, ells dimissions? En quina força moral estan exigint a ERC a les Terres de l’Ebre que dimiteixen?

Tot això me porta a creure que si en un futur, a Valencia, deixa de manar el PP i mana l’altre partit espanyolista al que el sr. Sabaté representa, també demanaran lo transvasament cap allà baix. N’estic plenament convençuda


"El PSC de l'Ebre defensa la interconnexió de xarxes i repta elscàrrecs d'ERC a dimitir si no estan d'acord amb el que proposa elGovern.

Tortosa.

- El Federació del PSC de les Terres de l'Ebre ha tornata manifestar el seu suport al Govern i a la proposta de lainterconnexió de xarxes, com per fer front a una situació'd'emergència nacional' i 'sense necessitat de treure més aigua' del'Ebre.

Els socialistes han assegurat haver-se mantingut 'coherents'en aquesta posició durant els últims anys i s'han compromès a garantirque el transvasament no s'allargarà en el temps. Per contra, han acusat ERC i ICV d'actuar des de l'ambigüitat amb un 'doble discurs'.

Especialment durs s'han mostrat amb els republicans, als quals han reptat a deixar els càrrecs al Govern si realment no estan d'acord amb les seves propostes.'

No es pot anar a la processó i tocar les campanes. S'està o no s'està. No valen les ambigüitats en una qüestió de molta responsabilitat i hauríem d'estar d'acord de no desdibuixar la realitat perquè podríem provocar una reacció a València i Múrcia que embolicaria la troca', ha argumentat el primer secretari dels socialistes ebrencs, Antoni Sabaté, en referència als recents posicionaments d'ecosocialistes i republicans, socis del Govern.

Més enllà, en el cas d'ERC, ha anat el president de la Federació del PSC de les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté, qui ha arribat a qualificarde 'grotesca' i 'grollera' la compareixença dels dirigents republicans descartant la dimissió dels seus càrrecs al Govern després que haguessin posat els seus càrrecs a disposició de l'executiva del partit tot i mostrar-se en contra de la interconnexió.

'Quan un representant del Govern no està d'acord amb la seva política, el que ha de fer és immediatament és presentar la seva carta dedimissió. Això és així a l'Europa democràtica a l'est dels Urals', ha reptat Sabaté, que ha negat les acusacions de 'transvasista' dirigides al PSC (els republicans van argumentar que no deixarien els seus càrrecs perquè no fossin ocupats per quadres de partits'transvasistes'). '

És una excusa de mal pagador per continuar a la cadira. Això fa mal efecte i desacredita els polítics', ha reblat.

Els socialistes han negat que aquesta situació hagi generat 'tensió' dins del Govern a les Terres de l'Ebre tot assegurant que el delegat i els directors de serveis, reunits en el consell de direcció, 'no tenen una opinió diferent a la del Govern' i la seva tasca es limita 'a coordinar l'acció del Govern al territori'.'

No ens hem canviat de camisa' Més enllà de les discrepàncies, el PSC ha insistit que el seu suport a la interconnexió de xarxes que amb tota probabilitat aprovarà aquest divendres el Consell de Ministres ve ja de lluny i és 'coherent' amb la seva posició 'antitransvasament' i per una nova cultura de l'aigua.'Ni ens hem canviat de camisa, ni hem canviat de posició', ha dit el president dels socialistes amb retalls de premsa a la mà.

Sabaté ha reiterat que la proposta de la interconnexió de xarxes acordada pels governs català i estatal no suposarà 'treure més aiguade l'Ebre' perquè provindria d'una concessió existent (la de l'aigua dels regants que, teòricament, no s'envia a Tarragona) i ha rebutjat la possibilitat de noves concessions. De fet, també ha contraposat el projecte que s'aprovarà divendres amb la interconnexió que va promoure CiU 'lligada al PHN' i que preveia aportar 170 hectòmetres cúbics aBarcelona de forma regular cada any, com a mesura 'estructural'.

D'aquesta forma, els socialistes asseguren que no haurien vulnerat el Compromís per l'Ebre subscrit amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre i que censurava explícitament la interconnexió.

En aquesta línia, ha destacat que en el cas actual 'els governsdemocràtics de l'estat i la Generalitat tindran l'aixeta' per obrir i tancar el transvasament com a garantia que només seran usats en casos d'emergència. 'El PSC som la garantia de que la intercconnexió no serà definitiva per a portar aigua de forma continuada', ha assegurat Antoni Sabaté. Un compromís, han assegurat, que es va plasmar amb la derogació del transvasament del PP, acompanyat també per crítiques a CiU per abonar una política de transvasaments estructurals amb la proposta del Roina.

Malgrat tot, els socialistes ebrencs no consideren necessària una compareixença a les Terres de l'Ebre dels responsables del Govern perquè expliquin el projecte de la interconnexió, tal i com reclamen sectors socials des de fa temps, tot assegurant que el procés ha estat'transparent' a través de les compareixences parlamentàries i els mitjans de comunicació.