h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: EL SR. LLUÍS SALVADÓ S'HA PASSAT DEFINITIVAMENT A L'ALTRE BANDO

La comedianta tortosina

21.5.08

EL SR. LLUÍS SALVADÓ S'HA PASSAT DEFINITIVAMENT A L'ALTRE BANDO

I ara los d'esquerra a les Terres de l'Ebre, començant pel senyor Gervasi Aspa, no cal que mos vinguen a dir que ha sigut una mala interpretació del periodista, perquè jo vaig sentir per la ràdio amb les meues pròpies orelles lo que dia el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. I de mala interpretació res de res.
A més el Sr. Lluís Salvadó va votar a favor de la interconnexió de xarxes a la reunió del CAT, com tampoc va aparèixer per la mani del dia 18.
Xiquet! Lo que fan canviar les cadires!
EL PUNT
El delegat del govern a l'Ebre defensa ara la interconnexió «perquè és puntual»
Salvadó entén que la gent se senti enganyada, però sosté que aquest transvasament no té res a veure amb el del PP
LURDES MORESO. Tortosa
Quaranta-vuit hores després de la gran manifestació a Amposta contra la prolongació del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona, el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, el republicà Lluís Salvadó, va defensar el polèmic projecte d'interconnexió de xarxes. Salvadó, fins i tot en contra de l'opinió que dilluns va expressar Carod-Rovira, va assegurar que el projecte és de caràcter puntual, i va voler deixar clar que no té res a veure amb el transvasament de 1.050 hectòmetres cúbics anuals que va planejar el govern del PP l'any 2000. El delegat va evitar qüestionar la construcció de la canonada si continuen les pluges, com sí que han fet la ministra de Medi Ambient i el mateix vicepresident de la Generalitat, una decisió que, segons Salvadó, correspon a la Generalitat.
+ Salvadó es va distanciar ahir dels alcaldes d'ERC a l'Ebre, que van anar a la manifestació. Foto: GUSTAU MORENO No hi ha fissures entre els representants del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Així ho va assegurar ahir el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó, que va comparèixer acompanyat pel director territorial de Política Territorial, Antoni Sabaté (PSC), i pel de Medi Ambient, Víctor Gimeno (ICV). El consell de direcció no va obviar la manifestació de diumenge a Amposta. «Va ser una manifestació important que es va desenvolupar com sempre amb un alt grau de civisme», va dir el delegat del govern a l'Ebre. Tot i això, Salvadó va assenyalar: «El govern de l'Estat i el de Catalunya han pres una decisió per resoldre un problema del país, i una part del territori hi ha mostrat la seua oposició.» En aquest sentit, Salvadó respecta la discrepància dels manifestants, però va voler precisar que el transvasament de l'Ebre que planteja el govern no té res a veure amb el que va proposar el PP i que CiU va avalar. «Som conscients del sentiment d'engany de la gent, però la voluntat del govern no és fer el mateix que va plantejar el PP; ara som davant d'una actuació de caràcter puntual», va remarcar Salvadó. Així, el delegat del govern, que els darrers dies havia evitat pronunciar-se sobre la interconnexió de les xarxes CAT-ATLL, va afegir-se ahir al discurs del PSC a les Terres de l'Ebre i es va distanciar clarament de les reivindicacions del president de la federació d'ERC a l'Ebre i dels alcaldes republicans que diumenge van assistir a la manifestació d'Amposta, així com de la posició del president del seu partit, Josep-Lluís Carod-Rovira –a Salvadó sempre se l'ha considerat afí a Carod–, que dilluns va coincidir amb la ministra Espinosa sobre la possibilitat d'aturar la interconnexió si continués plovent. En aquest sentit, la Federació d'ERC a l'Ebre sosté que, després dels últims episodis de pluges i que s'hagi iniciat el transport d'aigua en vaixell a Barcelona, hi ha prou aigua per aturar la interconnexió de xarxes. Així, conscient que les seues declaracions havien aixecat polseguera, Salvadó va difondre a la tarda un comunicat per matisar-les. Com ja havia dit dilluns, el delegat va insistir que caldrà estudiar l'evolució de la sequera, ja que espera que les pluges i la recuperació de les reserves puguen fer «innecessària» l'aportació de l'Ebre.