h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: MOS CONTEN DE LA MISSA LA MITAT. SOR TERESA FORCADES I VILA

La comedianta tortosina

6.12.09

MOS CONTEN DE LA MISSA LA MITAT. SOR TERESA FORCADES I VILA


Publicat a l'ESTEL per Núria Menasanch i Martí


Què he de fer? Esta és la pregunta que molts mos fem davant de la vacuna de la grip A o grip nova. La nostra societat està immersa en una desconfiança ben guanyada a tots els estaments oficials, que en fa dubtar de tot lo que mos diuen i mos aconsellen. Quan el tema es tracta de política, mira, ho deixem passar, però, ai!, quan lo tema va de la nostra salut, aquí sí que comencem a tremolar.
La doctora de Salut Pública i monja benedictina a la muntanya de Montserrat, Teresa Forcades, mos ha obert los ulls davant d’una vacuna que, si més no els que no som experts en lo tema, mos planteja dubtes més que raonables sobre la seua aplicació. En termes planers mos ve a dir que la vacuna que se mos vol administrar contra la grip A té dos punts febles molt importants: Lo primer, que no ha estat demostrada la seua efectivitat, i el segon, que el potenciador que conté un dels seus components, pot tindre efectes a llarg termini que no han estat suficientment estudiats per les empreses farmacèutiques, ni per un organisme independent al negoci que representa vendre tants milions de dosis, com són, possibles problemes cardiovasculars, inflamacions intestinals greus, etc, etc. També, Sor Forcades, mos fa vore la falta de transparència que hi ha hagut en tot este tema de la grip A i la seua vacunació. No s’ha informat a la població de si veritablement hi ha contractes firmats entre els estats i les farmacèutiques on s’eximeix a estes de tota responsabilitat sobre efectes adversos de la vacuna en cas de demostrar-se les mateixes. Esta falta de transparència, com ja he dit abans la podem viure en altres àmbits del poder, però quan se tracta de la nostra salut, la cosa encara és més greu i mos fa vore que estem en una societat que no és prou democràtica ni lliure. Perquè ser lliure vol dir poguer triar tenint tota la informació a la mà i esta informació mos l’estan amagant deliberadament.
Què he de fer? Me pregunto, ja que com a actual gestant, estic dins del grup de risc que ha fixat el govern espanyol. Sor Forcades fa una referència clara per a les embarassades. La seua vacuna no conté el potenciador que pot provocar efectes secundaris a llarg termini, i en principi es corre menys risc. Crec que me la posaré perquè així també immunitzo al fill que ha de nàixer durant els seus primers mesos però pararé compte en que la vacuna sigue unidosi (que és la que no conté mercuri), esta és la recomanació que mos fa Sor Forcades a les embarassades i esta és la recomanació que des de estes línees faig a totes les embarassades que me puguen llegir. Vull donar les gràcies a esta monja feminista que s’ha enfrontat al poder i que ens ha fet vore que els nostres representants, en tot este tema, mos conten de la missa la mitat. Gràcies Sor Forcada.

1 Comments:

  • At 4:09 p. m., Blogger Manel Zaera said…

    El dubte raonable només es pot esclarir amb un debat entre iguals, un debat científic i treure'n conclusions. Mentrestant, malauradament, ens creiem allò que ens sona millor. No dic que Sor Forcades no tingui raó, perquè no puc confirmar ni refutar els seus arguments però, tampoc puc creure rotundament que la té.

     

Publicar un comentario

<< Home