h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: LOS POLÍTICS CATALANS REPRESENTEN LA VEU DEL POBLE?

La comedianta tortosina

28.9.09

LOS POLÍTICS CATALANS REPRESENTEN LA VEU DEL POBLE?




Democràcia: forma d’organització de grups de persones en la qual el poder resideix en la totalitat dels seus membres, fent que la presa de decisions respongui a la voluntat col·lectiva dels membres del grup.
Tipus de democràcia: Directa, quan la decisió és adoptada directament pels membres del poble; indirecta, quan la decisió la prenen representants elegits pel poble, i democràcia participativa, on es facilita a la ciutadania amplis mecanismes de consulta i presa de decisions.
Bé, la consulta d’Arenys de Munt, on va guanyar l’independentisme amb un 96% dels vots a favor, ha expressat inequívocament la veu d’un poble a través de l’exercici de la democràcia. A partir d’aquí, ja poden vindre falangistes, ministres de defensa espanyols, i presidents de països ocupants, a cridar, estripar-se les vestidures, i cridar que ve el boti, per a intentar amagar una realitat emergent que els hi estan repetint tots els sondejos que fan regularment: L’independentisme català està pujant com l’escuma.
I què fan los dos partits que diuen representen veritablement lo catalanisme? Pos intentar apuntar-se al carro de l’independentisme per la porta falsa, per a esgarrapar tots los vots que puguen a les eleccions autonòmiques que tenim d’aquí a poc, però sense mullar-se. Però els catalans n’estem farts de que mos vulguen prendre el pèl i ja fa temps que els hi hem vist lo llautó. I si no, com és que al Sr. Puigcercós el van tractar de botifler i el van xiular per tot arreu quan va anar a passejar-se per Arenys? I és que paradoxalment, mentre els sondejos diuen que l’independentisme puja, partits com ERC baixen, i totes les previsions diuen que es fotran una bona patacada. Si és cert que són tan independentistes, la cosa és molt fàcil. Qui mana a l’ajuntament de Tortosa? CiU i ERC. Que demostren que són veritablement los representants del poble i deixen que el poble pugue decidir per ell mateix. L’únic que se’ls hi demana és que donen veu al poble, que confien en ell, i que siguen dignes dels vots que van recollir les darreres eleccions municipals. Si no ho fan, per a mi deixen de ser representants de ningú. I allavons, potser sí que les pròximes eleccions autonòmiques haurem d’anar a votar a l’únic representant veritable de l’independentisme català: Reagrupament.cat, formació que encapçalada pel Sr. Carretero, aglutina tots els moviment sobiranistes que representen, si més no, a una bona part del poble català.
Núria Menasanch i Martí
Publicat a la revista Estel-