h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: Laporta divideix Convergència

La comedianta tortosina

28.9.09

Laporta divideix Convergència

La dita: estas amb mi o estas contra mi, queda aquí molt clara. Ara, tots a per Laporta, ja que ha dit que ni CiU, ni ERC, si no, Reagrupament.
E-Notícies

A l'actual junta directiva del FC Barcelona conviuen diverses persones relacionades amb Convergència. Des de fa uns mesos, a causa de la successió a la presidència del club, la relació entre les diferents sensibilitats ha anat esquerdant-se.
Joan Laporta, qui s'ha manifestat independentista, té el suport de l'economista Xavier Sala i Martín. El catedràtic de la universtitat de Colúmbia no ha acabat de connectar amb la major part de la junta directiva, què, de forma majoritària preferiria Jaume Ferrer com a candidat continuista. Sala i Martín, en una entrevista a l'Avui del passat 7 de setembre, deia que "l'actual conjuntura política és nefasta. No només perquè les esquerres no aporten cap solució sinó perquè la gent vota una cosa i en segona volta, als despatxos, Carod en decideix una altra", en resposta a la pregunta de si Mas serà president del Govern.
També fan costat Laporta, enfront el sector encapçalat pel vicepresident de màrqueting i media, Jaume Ferrer, el director general corporatiu Joan Oliver. L'exdirector de TV3 és, com Sala i Martín, membre de la Fundació Catalunya Oberta. Cal recordar que el director de Barça TV, Vicent Sanchis, també pertany a aquesta fundació. I Joan Franquesa, vicepresident de Patrimoni. Franquesa va ser tinent d'alcalde per CiU a Sant Cugat del Vallès entre 1991 i 1996. En els darrers mesos, aquest vicepresident ha treballat, colze a colze, amb Laporta i Oliver per avançar en la requalificació del Miniestadi i la posterior remodelació de Norman Foster.
Ferrer, amic de la família Pujol-Ferrusola, té el suport d'un altre directiu blaugrana proper a Convergència, Jacint Borràs, per aspirar a la cadira presidencial. Borràs és un dels històrics de Convergència a l'Hospitalet. La seva filla, Meritxell, és diputada al Parlament. També de Magda Oranich, qui va entrar a la junta directiva blaugrana el mateix dia que Sala i Martín, el 24 d'abril de 2009. Ferrer és dels pocs que queden de la junta directiva de 2003. Els altres membres originaris de la junta són Alfons Godall, Alfons Castro i Josep Cubells.