h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ESQUERRA SE FA ENRERA DESPRÉS DE NEGOCIAR AMB CIU

La comedianta tortosina

29.3.07

ESQUERRA SE FA ENRERA DESPRÉS DE NEGOCIAR AMB CIU

FELIP PUIG EXHIBINT EL PAPER ACCEPTAT
INICIALMENT PER Erc.


Noticia de E-noticies
VENDRELL NO COMPAREIX DAVANT LA PREMSA
Esquerra es fa enrera després de negociar amb CiU

El reconeixement del dret a l'autodeterminació no ha aconseguit unir als dos partits nacionalistes malgrat els esforços de CiU de consensuar una resolució amb Esquerra.

Els diputats de la federació nacionalista Felip Puig i Toni Castellà han negociat amb Xavier Vendrell un text transaccional entre la proposta de CiU i la d'ERC abans del ple.
El text, segons CiU, acceptava el primer punt d'Esquerra llevat una al·lusió a la reunió entre Mas i Zapatero del gener del 2006 i incloïa un segon punt segons el qual "el Parlament de Catalunya manifesta la necessitat d'exercir sense excepció totes les sortides democràtiques i pacífiques que puguin satisfer millor les legítimes aspiracions d'autogovern de Catalunya, inclosa l'exercici efectiu en referèndum del dret d'autodeterminació del poble de Catalunya, d'acord amb les reiterades resolucions en aquest sentit d'aquest Parlament", entre d'altres.
La versió de CiU és que Xavier Vendrell s'ha avingut, en un primer moment, a votar la resolució canviant si posaven "exercir" en comptes de "contemplar", però que després de consultar-ho amb la direcció s'ha fet enrera sense gaires explicacions.
Felip Puig ha mantingut aquesta versió en una roda de premsa al faristol del Parlament en la que ha insistit que la resolució votada al final per ERC és "un brindis al sol".
El portaveu d'Esquerra, Joan Ridao, en unes declaracions a peu dret als passadissos del Parlament ha negat la versió de CiU, però no ha aportat més dades sobre les eventuals negociacions entre Felip Puig i Toni Castellà d'una banda i Xavier Vendrell de l'altra.
Fonts oficials d'Esquerra han insistit també que la presumpta negociació "és rotundament fals", però Vendrell ha descartat comparèixer en roda de premsa.
Al final ERC ha votat la seva proposta que considera que "la via autonomista quedarà en un atzucac" si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut i exposa que "el poble de Catalunya ha d'exercir el seu dret democràtic a decidir la constitució d'un Estat propi en el si de la Unió Europea". La resolució ha estat votada només pels 21 diputats republicans i tota la resta (113) en contra.
La federació nacionalista, com ja havia anunciat, ha retirat la seva.
La portaveu adjunta d'ERC, Anna Simó, ha justificat durant el ple que no arribessin a un acord amb CiU perquè "Convergència i Unió ens ha plantejat de transaccionar-la i de reformular-la, entre d'altres coses si traiem el text que evidencia la rebaixa de l'Estatut del 30 de setembre. Això no ho podem pas acceptar. La nostra és un tot i no té sentit si la desintegrem o la reformulem. Qui vulgui sumar-se a una alternativa, que la voti. Si vostès tenen una altra alternativa, si arriba el moment, plantegin-la en aquest Parlament i parlem-ne i debatem-la".