h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: Culpen el Govern català del tancament de TV3 al País Valencià

La comedianta tortosina

16.3.07

Culpen el Govern català del tancament de TV3 al País Valencià

Tots los medis de comunicació, mos estan portan gens subtilment a un debat fals sobre la dicotomia política espanyola PP-PSOE.
Este debat és completament estèril per a Catalunya. Qui és lo nostre enemic? Qui han estat los darrers ministres d'industria? Lo Joan Clos, Felipe Gonzalez, José Montilla, son del PP o del PSOE? Qui mos està dien que l'estatut lo desplegaran sobre mínims? Que la qüestió del finançament, infraestructures...etc no està del tot definida? Qui ho diu tot això? Qui imposa la tercera hora del castellà invaint competències de la Generalitat? PP o PSOE?


noticia publicada a E-noticies
Els portaveus de la Federació Llull, formada per Òmnium Cultural (OC), Obra Cultural Balear (OCB) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV), han retret a la Generalitat de Catalunya la seva "escassa defensa de la llengua en tot el territori" per no "implicar-se en res" per evitar el futur tancament de les emissions de TV3 al País Valencià i no apostar per l'aparició d'un canal múltiple pel Principat, les Illes i València.

Per il·lustrar les seves crítiques cap al Govern, el secretari de l'ACPV, Eliseu Climent, ha recordat com l'actual vicepresident, Josep Lluís Carod-Rovira, es va tancar al Ministeri d'Indústria quan el Govern de Felipe González també va tractar de censurar TV3 a València.

Tot i això, tant Climent com Jordi Porta, president d'Òmnium, i Jaume Mateu, dirigent d'OCB, han assenyalat al Ministeri d'Indústria, que dirigeix Joan Clos, i a la Generalitat Valenciana com a principals responsables que TV3 pugui deixar d'emetre a territori valencià.

La nova amenaça sobre la televisió catalana va arribar quan l'anterior ministre d'Indústria, José Montilla, va accedir a que el senyal analògic de TV3 a les comarques valencianes acabés a mans del canal La Sexta, traslladant les emisores de la Corporació Catalana al format digital, només accesibles a través de la coneguda TDT, una tecnologia que encara trigarà anys a arribar a ser implantada.

Una situació "intolerable", en paraules de Jordi Porta, qui considera que, d'aquesta manera, "es crea una situació ridícula, en la qual no es permet la televisió en una llengua compartida per tot un territori".
Així, la Federació Llull "exigeix al Ministeri d'Indústria espanyol que compleixi amb les seves promeses i no es desentengui de la decisió final", decisió que actualment és en mans de la Generalitat Valenciana de Francisco Camps (PP), que es decideix a tancar "per la força" les torres i els centres d'emissió de TV3.