h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ERC imposa silenci a Xavier Vendrell per l'autodeterminació

La comedianta tortosina

13.4.07

ERC imposa silenci a Xavier Vendrell per l'autodeterminació

Vendrell no podrà parlar públicament Esparadrap a la boca.
A més de la desautorització implícita que li va infringir el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, assegurant que els republicans no utilitzaran la presidència de la Generalitat com a moneda de canvi d'un possible referèndum d'autodeterminació, Sinyor Montilla no li cal patir, que no se li girarà faena.
al promotor d'aquesta proposta, el vicesecretari general Xavier Vendrell, també se li està aplicant un "discret càstig" per haver fet trontollar la cohesió de l'executiu d'Entesa.
Alts dirigents de la formació independentista han explicat a e-notícies que Vendrell haurà d'estar una llarga temporada sense poder fer "declaracions públiques" i que ell mateix s'ha tancat les portes a la possibilitat d'imitar el protagonisme que tenia l'expresident del PNB, Xabier Arzalluz, quan exercia de veu crítica del nacionalisme basc sense les limitacions inherents a un càrrec governamental. Montilla ha tret lo cinturó i tots s'han posat en fila india per a rebre el càstig.
Les fonts consultades han assenyalat que el "càstig" no anirà més enllà, tot i admetre que el secretari general, Joan Puigcercós, està dolgut amb la seva mà dreta per haver enverinat de manera innecessària les relacions entre ERC i el PSC. Al Puigcercós li fa mal lo cul per rebre el càstig dels socialistes per parlar del referèndum de l'autodetermonació sense el seu permís.
És a dir, Vendrell mantindrà el càrrec de vicesecretari general, que li atorga el tercer lloc en l'escalafó dels republicans, però s'haurà de concentrar en la feina gris de controlar l'organització interna del partit. Vendrell a galeres!
El gabinet de premsa d'Esquerra ha declinat fer cap comentari. Xiquets, és lo que ja, i si no mos estem quiets mos trauran la poltrona, o sigue que declinem fer cap declaració, que mos hi juguem lo pa. I la independència, total, és una qüestió de pluja fina.