h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: Carretero admet contactes amb els altres crítics d'ERC

La comedianta tortosina

8.6.07

Carretero admet contactes amb els altres crítics d'ERC

Noticia publicada avui a E-noticies


L'impulsor de Reagrupament.Cat, Joan Carretero, ha reconegut que el seu corrent crític ha tingut contactes amb el nou sector crític d'ERC, Esquerra Independentista. L'exconseller ha dit que comparteix "al 100%" el manifest impulsat pels diputats i membres de l'executiva Uriel Bertran i Pere Aragonès, considerats pròxims a l'aparell del partit. Confia que recolzin la proposta que RCat presentarà al consell nacional del 7 de juliol per avançar el congrés previst per al 2008.

Carretero, ha aprofitat la presentació d'un inèdit llibre d'Arrufat sobre el primer president de la Generalitat republicana, Francesc Macià, per contraposar la "mística" i els "ideals" del fundador d'Estat Català i ERC amb la falta de lideratge "dels polítics professionals" d'avui.

Carretero també s'ha servit de Macià per carregar contra l'estratègia del catalanisme social assumida per ERC a la Generalitat del socialista José Montilla. "No es pot deslligar l'alliberament nacional del progrés social", ha dit. Però després ha sentenciat: "La política social no farà Catalunya independent i la pluja fina no és el que volia Macià", en al.lusió al catalanisme defensat pel líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira.

Malgrat tot, Carretero s'ha mostrat obert a aparcar la demanda si s'avancen les eleccions generals. ha explicat que tampoc forçaran el congrés recollint el 10% de firmes exigides estatutàriament. Entén que és la direcció d'ERC la que s'ha de sotmetre a "un vot de confiança" i consultar a la militància els canvis estratègics que sembla que comencen a imposar-se després del 27-M.

Carretero també ha assenyalat que la presentació pública de RCat el 30 de juny no implicarà la constitució immediata com a corrent.