h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: El Partit Republicà Català s'esforçarà per unir l'independentisme sota un mateix moviment"

La comedianta tortosina

11.6.07

El Partit Republicà Català s'esforçarà per unir l'independentisme sota un mateix moviment"

El Partit Republicà Català va reunir ahir al vespre a Sabadell, a Can Balsach, una cinquantena de representats catalans per celebrar la seva Conferència Nacional. Una trobada que va servir per acordar els punts cabdals per al futur del partit com la nova estratègia política a seguir després de les Eleccions Municipals o la data del Congrés Nacional que ha de celebrar-se abans d'acabar l'any 2007. El president de la secció de Sabadell, Josep Ruaix, ha assenyalat que una de les prioritats és "la voluntat de col.locar el partit seguint l'ideari de l'independència transversal, és aglutinar tot el moviment independentista i nacionalista sota el mateix moviment, i anar tots junts cap al mateix objectiu".
Ruaix també ha assegurat que el número de vots aconseguits en les darreres municipals, ha animat el partit a nivell general a esforçar-se per l'expansió a tot el territori: "Al Parlament havíem tret sis mil vots, i ara, presentant-nos només a 17 localitats, n'hem tret més de tres mil". Ruaix també ha remarcat que "ara el que volem és començar a treballar en diferents accions, com conferències, presentar propostes... i fins i tot es parlava de fer una escola d'estiu. No només per presentar el partit, sinó també l'ideari". L'elecció del Vallès Occidental per fer la trobada no es gratuïta i respon al fet que la comarca va ser pionera en l'expansió territorial del Partit i ha experimentat un fort creixement en nombre de militants des de principis de l'any 2007. La Conferència Nacional reuneix la totalitat dels militants els quals poden exercir el seu dret a vot en les qüestions que s'hi tracten. La darrera Conferència es va celebrar a Barcelona el passat dia 20 de gener.