h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: POLÍTICA INTERNACIONAL.

La comedianta tortosina

14.11.07

POLÍTICA INTERNACIONAL.


Vivim indubtablement en un món globalitzat per la qual cosa no podem donar l’esquena a lo que passa fora de les nostres fronteres. Després del “por qué no te callas” reial n’ham sentit de tots colors, però cap m’ha cridat tant l’atenció com la d’un contertulià que hai sentit avuí a RAC1. Segons ell, l’esquerra no troba bé la reacció airada del rei davant d’un altre cap d’estat, perquè este cap d’estat en qüestió és el veneçolà Hugo Chàvez. També a continuat dient que si la mateixa reacció prepotent del rei, s’hagués produït davant del dictador Pinochet, la mateixa esquerra tornaria a ser Juancarlista com al 23-F. I s’ha quedat tan ample!
No ham d’oblidar, però, que el Sr. Chávez és un cap d’estat elegit per més del 60% de la població i que ni Pinochet ni el rei han estat refrendats per la població. Un va fer un cop d’estat i era un dictador cruel, i l’altre un monarca triat també per un altre dictador amb moltes similituds al primer. Tampoc ham de dixar de tindre present, que lo que dia Chávez, tot i interrompre constantment a Zapatero, no era mentida (lo cop d’estat recolzat per Espanya) i que en cap moment va deixar de tractar de vostè a cap dels seus contertulians.
Però lo que més m’ha indignat d’estos que critiquen tant a Chávez és que s’hi fixen tant amb les mancances d’este senyor (que segur que són moltes) i passen olímpicament d’altres qüestions internacionals molt més greus, com per exemple lo que passa a Birmania, a on tota una població està reprimida, per la força, per una dictadura militar assassina.
Per què Chávez desperta les ires del rei de Castella i els de Birmania no? Què potser els de Birmania maten a la gent educadament i el senyor Chávez fa públiques empreses espanyoles, que explotaven a la gent, massa barroerament?
O és que potser al rei li han tocat la butxaca?