h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: AVUÍ S'HA ENFONDRAT L'ANDANA DE BELLVITGE

La comedianta tortosina

26.10.07

AVUÍ S'HA ENFONDRAT L'ANDANA DE BELLVITGE


Quan moltes mares passaven amb les seues criatures per anar a l'escola per damunt d'un pont, un gran tremolor los ha fet córrer de temor. Han mirat a baix i han vist l'andana de Bellvitge enfondrada, i els treballadors barallant-se allí al mig. Ahir, ne va morir el 13è. Lo dissabte se va escardar un túnel. A les cases de l'Hospitalet, los hi han sortit esquerdes esgarrifoses.
Com volen passar esta gent per tot l'eixample de Barcelona (Pedrera, cases modernistes, institus...etc) i per baix mateix de la Sagrada Familia? Este serà un altre bombardeig a Catalunya dels ocupadors castellans. Volen destruir la seua història i el seu turisme. Si no poden tirar les bombes per dalt, ho faran per baix si no els hi ho impedim!
Dilluns hi ha una manifestació a la plaça Sant Jaume a les 19:00 per a intentar impedir-ho. Des d'este humil bloc, encoratjar-los per a que aconsegueixen desfer esta barbaritat.

Art publicat lo 8 de juny per UNC:

El tren d'alta velocitat pot esfondrar la Sagrada Família
El projecte aprovat pel Ministerio de Fomento amb el beneplàcit de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona preveu fer passar l’AVE, en el seu traçat urbà a Barcelona, per sota de la façana principal de la Sagrada Família, l'anomenada Façana de la Glòria (c/Mallorca).
Aquest disbarat s’ha fet sense escoltar els enginyers i arquitectes que han presentat nombrosa documentació sobre el risc tant en la mateixa construcció i després per les vibracions que poden incidir en la seguretat de l’edifici.
Aquestes incidències podrien afectar a mitjà i llarg termini mosaics, vidrieres i cobertes, i arribar a causar despreniments, però degut a la gran complexitat dels fonaments del temple de la Sagrada Família, que estan edificats sobre dos torrents, la construcció del túnel que es preveu construir sota aquests dos torrents i a tant sols a 1,4 metres dels fonaments suposa una bomba de rellotgeria no tant sols per la continuació de les obres sinó per la seguretat de l’obra ja existent.
Creiem que aquest menyspreu per part de les administracions: Ministerio de Fomento, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, és part del poc interès que els actuals “ocupants” d’aquestes administracions tenen envers la cultura catalana i el seu patrimoni. No han dubtat en posar en perill la Sagrada Família, la Pedrera i centenars d’edificis de l’Eixample amb els seus milers d'habitants si això suposa un estalvi econòmic i una manca de previsió que ja s’ha fet present en l’esfrondament del Túnel al Carmel i les esquerdes a nombroses vivendes de El Prat de Llobregat.
Per tot això, UNCat demana la mobilització dels barcelonins i tots els catalans per aturar aquest projecte que pot destruir, entre molts altres edificis, la Sagrada Família, símbol de Barcelona i de Catalunya.
Si voleu més informació adreceu-vos a
http://sossagradafamilia.org i adheriu-vos a les campanyes que es porten a terme.
Per tot això, UNCat demana la mobilització dels barcelonins i tots els catalans per aturar aquest projecte que pot destruir, entre molts altres

Secretariat Nacional d'Unitat Nacional Catalana.
8 de juny de l'any 2007