h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ESQUERRA A LES TERRES DE L'EBRE HA PERDUT DEFINITIVAMENT LA R.

La comedianta tortosina

4.12.07

ESQUERRA A LES TERRES DE L'EBRE HA PERDUT DEFINITIVAMENT LA R.

Ahir i organitzat per l'òmnium a Tortosa, el senyor Jaume Renyer Alimbau va presentar a la cambra de comerç de Tortosa el seu llibre "L'ESQUERRA DE LA LLIBERTAT". amb pròleg d'Heribert Barrera i Costa.
La presentació va ser tot un èxit a l'hora d'explicar la història del republicanisme i la seua posició actual. Un gran pensador que no va tindre l'audiència que es podria esperar a unes Terres de L'Ebre on Esquerra té la representació que té. A on estava la gent del seu partit? Què potser lo republicanisme ja no interessa a Esquerra a les Terres de L'Ebre?
Notíca publicada a e-notíces
DEMANA UNA "ACCIÓ CONTUNDENT"
La direcció d'ERC promou un manifest contra Renyer

Jaume Renyer va participar divendres passat en un acte d'Esquerra Independentista. El president de la federació regional d'Esquerra al Camp de Tarragona, Lluís Aragonès, i d'altres militants han impulsat un manifest en el qual es reclama a la direcció del partit "una acció contundent" i denuncia "fortes dosis de personalisme" en referència a Jaume Renyer després que aquest hagi assolit més de 270 signatures per a la celebració d'un congrés regional que decideixi qui ha de ser el futur cap de llista per a les generals.El manifest és el següent:"Els militants sotasignants veiem amb preocupació i desànim tot un seguit de moviments que només fan que entorpir el normal procediment d’elecció dels candidats i les candidates a les properes eleccions espanyoles"."El posar en dubte de manera constant el funcionament dels mecanismes d’elecció de candidats no fan més que debilitar els òrgans de direcció locals, regionals i nacionals del partit, provocant una pèrdua de credibilitat davant la ciutadania del projecte independentista, republicà i d’esquerres que lidera ERC"."Cal recordar que aquests mecanismes d’elecció de candidats han estat aprovats pel congrés nacional de caràcter assembleari que caracteritza el nostre partit. Anar contra aquests mecanismes d’elecció suposa anar contra l’acord de l’assemblea. L’assemblearisme també vol dir complir i respectar les decisions de l’assemblea. I si el mecanisme s’ha de canviar que ho faci el congrés nacional que és qui ho pot fer"."La situació generada ens ha posat en el punt de mira de les altres organitzacions polítiques i malmet la imatge dels futurs candidats i candidates"."Esquerra és partit de govern a Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, Generalitat de Catalunya i Govern Balear, perquè són governs que s’han fixat objectius clars, assolibles i també ambiciosos que suposen avançar en la construcció nacional i social de la nostra nació. Ser partit de govern comporta una responsabilitat que ens ha de fer molt exigents tant envers el nostre treball diari com en la percepció que la ciutadania té de nosaltres com a responsables polítics i com a membres del partit"."No és tolerable que el treball diari de tants militants es vegi sovint eclipsat per unes estratègies i uns moviments, amb fortes dosis de personalisme, que res de positiu aporten a l’obra de govern ni al projecte independentista i de justícia social"."És per això que, cansats de tot el desgast que aquestes actuacions comporten, exigim als màxims òrgans de direcció una acció contundent que acabi amb totes aquelles iniciatives al marge del procediment reglamentat".(Veure declaracions de Renyer)