h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ALGUN CONSELLER POT VISITAR ASCÓ?

La comedianta tortosina

28.4.08

ALGUN CONSELLER POT VISITAR ASCÓ?

Algun conseller pot visitar Ascó? Per Xavier Rius
No cal que vagi en vestit de bany com Manuel Fraga a Palomares ni que és banyi a l'Ebre, però algun conseller pot anar a Ascó a tranquil·litzar la població?.
Amb l'excusa que el Govern de la Generalitat no té competències en matèria de seguretat nuclear, ni el president ni cap conseller s'han dignat anar-hi malgrat que s'ha trobat un camió radioactiu a Reus i un munt de nens de Girona hauran de passar exàmens radiològics.Gairebé tres setmanes després que Greenpeace -en efecte: Greenpeace: ni la pròpia central ni el CSN- donés el senyal d'alarma encara és hora que algun membre del Govern hi posi els peus. Preferentment hi hauria d'haver anat ja el de Medi Ambient o la titular de Salut, però ja ho va dir dijous passat el conseller Baltasar amb la seva franquesa habitual: "no ens correspon a nosaltres".
Els d'ICV només van a les centrals a fer-se fotos quan hi ha eleccions.Si els dos esmentats tenen l'agenda oficial prou atapeïda qualsevol altre company de Govern serveix. Al capdavall, aquest cap de setmana, el de Governació, Jordi Ausàs, ha inaugurat la Fira de Martorell. La titular de Salut, Marina Geli, ha clausurat el III congrés de l'Associació Catalana de Llevadores. El d'Agricultura, Joaquim Llena, ha visitat la Fira de Balaguer i el de Cultura Joan Manuel Tresserras, Ràdio Sant Cugat amb motiu de la celebració del seu 25è aniversari.Diumenge, ni el president de la Generalitat, José Montilla, ni el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'han perdut tampoc la Fórmula 1 a Montmeló. De fet, Carod, dissabte, no va passar d'Amposta i això que ho tenia ben a la vora. Per la seva banda, la consellera d’Acció Social, Carme Capdevila, va inaugurar ahir la 10a Trobada de Famílies de persones amb discapacitat intel·lectual a Sitges i la de Justícia, Montserrat Tura, va presidir la cloenda de la Fira de Balaguer.
Però entre el transvasament de l'Ebre i la fuga nuclear d'Ascó sembla ben bé que, a aquest Govern, les Terres de l'Ebre li'n importin tan poc com a l'anterior.
Xavier Rius