h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ES COMPLEIXEN 72 ANYS DE L'ASSASSINAT DELS GERMANS BADIA, D'ESTAT CATALÀ.

La comedianta tortosina

29.4.08

ES COMPLEIXEN 72 ANYS DE L'ASSASSINAT DELS GERMANS BADIA, D'ESTAT CATALÀ.




Es compleixen 72 anys de l’assassinat dels germans Badia, d’Estat Català, a mans de pistolers de la FAI

Tal dia com avui, el 28 d’abril de 1936 queia abatut Miquel Badia, líder d’Estat Català. L’assassí va ser un pistoler de la FAI anomenat Justo Bueno. Josep Badia, en intentar defensar el seu germà, també va ser ferit mortalment per Lucio Ruano, un altre faista.
Ara que una determinada “esquerra” ha posat de moda i ha patrimonialitzat –bàsicament per col•locar militants fidels a sou de l’administració– això que anomenen “memòria històrica”, sorprèn que aquesta “memòria” a voltes sigui tan parcial i que amb prou feines inclogui els morts republicans que van ser assassinats per escamots d’incontrolats d’ideologia comunista i anarquista o aquells que van caure perquè defensaven una Catalunya independent, un projecte polític que no agradava ni als comunistes ni anarquistes espanyols.
Des del Partit Republicà Català no tenim cap mena de complex a l’hora de distanciar-nos d’aquesta memòria històrica oficial i, un dia com aquest, que serveixi aquest breu text com a homenatge als germans Badia i a tots aquells patriotes que van morir per la llibertat i la independència de Catalunya