h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ENSENYAMENT, A TRAVÉS DE LA SRA. ROJAS, VOL SUPLANTAR ALS PARES

La comedianta tortosina

26.5.09

ENSENYAMENT, A TRAVÉS DE LA SRA. ROJAS, VOL SUPLANTAR ALS PARES



Salta com una bomba la dimissió en bloc de la direcció i del consell escolar de l’IES J. Bau després que ensenyament denege una nova línea d’ESO. Est any, al Bau, hi ha hagut una matriculació extraordinària que ha fet que 26 alumnes que volien cursar l’ESO allí, quedessen fora. Quan passa això, ensenyament reparteix els alumnes pels centres que sí que tenen plaça, però resulta que l’altre centre públic, l’IES Ebre, també ha tingut una matrícula excepcional i està amb totes les línees plenes. Això demostra que tant a un centre com a l’altre s’està fent una molt bona faena. Però la Sra. Rojas, directora de la delegació territorial d’ensenyament i a més professora en plantilla de l’IES Ebre ha aixecat la llebre de la rancúnia i del ressentiment decidint unilateralment que la nova línea la crearà a l’IES Ebre, en contra de la voluntat dels pares que veuen com se vulnera un dels seus drets més fonamentals. L’article 26 de la declaració Universal dels Drets Humans proclama que “els pares tindran dret preferent a escollir el tipus d’educació que hi haurà de donar als seus fills”. La senyora Rojas ja té fama de no escoltar a ningú. Jo no he tingut lo plaer (?) de tractar-la, però molts pares m’havien comentat, ja fa temps, que entrar al seu despatx a demanar una mica de comprensió cap a la educació de sons fills era exposar-se a que et titllés com a mínim de racista, quan no de tonto per no saber, com ella sap, lo que més li convé al teu fill. I és que esta forma de pensar tan stalinista que considera que el poble és tonto i que no pot decidir per la educació de sons fills, ja cansa. Com que ells ho fan tan bé! La funció pública ha d’estar al servei dels ciutadans i no a l’inrevés, que per això paguem los nostres impostos! Vull ser jo qui decideixe sobre els meus fills, encara que tingue el perill d’equivocar-me; i si no que els pareixen ells!
La última noticia quan escric això, és que la Comissió d’Escolarització de Tortosa, convocada per la mateixa Sra. Rojas, ha votat en contra de la decisió d’ensenyament. A esta comissió hi ha representats l’Ajuntament, la Delegació, els Centres Públics i Privats, i sobretot les AMPES. Tot i que la decisió no és vinculant, els pares han pogut, per fi, donar la seua opinió i ara estan portant a terme una recollida de firmes per a que la línea es face al BAU.