h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: XIQUETS! ARA TOCA REQUALIFICAR-MOS!

La comedianta tortosina

19.1.07

XIQUETS! ARA TOCA REQUALIFICAR-MOS!

XIQUETS! ARA TOCA REQUALIFICAR-MOS! (art. publicat a la revista Estel nº 401)


Indubtablement està de moda...
Quan no sabem que fer-ne d’alguna cosa de les moltes que vam comprar durant lo darrer Nadal o durant lo Nadal anterior i aquesta no està ni massa vella per a tirar-la directament a la brossa ni mos és tan útil com per a ocupar ni un bocí d’espai del pis que tan mos costa pagar cada mes d’hipoteca, sempre mos ve a la boca lo mateix:
NO SE A ON PUNYETES POSAR ESTE ANDERGO!
Allavons, a base de repetir duran dies la mateixa frase mentres la inutilitat en qüestió continua ocupant un espai desesperant, és molt probable que ensopeguéssem en alguna ànima caritativa que mos digue: No has pensat en transformar-lo d’esta, o d’esta altra manera, per a poder-lo fer servir? Pensa que això és molt més sostenible i ecològic!!
Des d’aquell moment, ja veus la inutilitat en uns altres ulls i comences a cavil·lar com podries requalificar aquella cosa. XIQUETS ARA TOCA REQUALIFICAR-MOS! Pos si avui en dia això ho fa tothom! Los polítics hi tenen la mà trencada... Si unes persones tan poc capacitades per a fer res més que dedicar-se a n’esta professió ho poden fer en los ulls tancats, perquè jo no? Te preguntes mirant-te la "peana".
I de cop, se mos obri un món de requalificacions. Busques exemples a la teua ciutat per a aprendre dels mestres (los del poder). Zones verdes i de serveis que es requalifiquen per poder construir geriàtrics, terres de secà que es requalifiquen per construir camps de golf, instal·lacions esportives que es requalifiquen transformant-se en aparcaments subterranis i palaus de l’aigua, biblioteques que requalifiquen de nom i de lloc sense ordre ni concert...i comences a ensumiar...podríem requalificar... lo monument a la batalla de l’Ebre! Per a que fos un monument a TOTS els morts dels dos bàndols, podríem requalificar... Lo pont del tren! Per a que fos un pont per a passejar i de carril bici, podríem requalificar... Lo velòdrom! Per a que fos un espai cobert i una instal·lació de referència al país, podríem requalificar... La piscina de 50 metres! Per a que fos coberta, Podríem requalificar... La nova biblioteca! Canviant-li el nom i posant lo personal necessari per a que funcione d’una vegada, podríem requalificar,,, Lo “parque” i parar conte millor d'este pulmó que té la ciutat de Tortosa...A cinc mesos de les municipals i després de l’empatx del Nadal, potser ara podem agarrar un altre empatx de requalificacions.
Bon any 2007 i bones requalificacions profitoses per a tots!