h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: RC APROVA LA CANDIDATURA PER LA CIRCUMSCRIPCIÓ DE TARRAGONA

La comedianta tortosina

18.1.08

RC APROVA LA CANDIDATURA PER LA CIRCUMSCRIPCIÓ DE TARRAGONA



El Consell Nacional del Partit Republicà Català aprova les candidatures al Congrés i al Senat per a les pròximes eleccions espanyoles del 9 de març

El Consell Nacional del Partit Republicà Català (RC) ha aprovat aquest diumenge 13 de gener a Barcelona les seves candidatures al Congrés i al Senat per les quatre circumscripcions catalanes per a les eleccions espanyoles que se celebraran el proper 9 de març.

RC concorrerà a aquests comicis sota el lema “Adéu Espanya!” i té com a objectiu aplegar els vots de tots aquells catalans nacionalment conscients que pretenen trencar amb l’Estat espanyol i que no volen que els seus representants participin en la gestió d’Espanya, a diferència del que han fet fins ara les altres forces parlamentàries catalanes. El Partit Republicà Català fa una crida especialment als votants sobiranistes que anteriorment havien optat per altres organitzacions polítiques que els han decebut i que no volen tornar a donar el seu vot a aquestes formacions que quan aconsegueixen quotes de poder, en lloc d’apostar per la pròpia sobirania, es converteixen en còmplices del govern espanyol de torn. RC també vol evitar que els votants independentistes s’inclinin per l’abstenció o el vot en blanc perquè, a l’hora de la veritat, això només serveix per facilitar el triomf de les opcions espanyoles i espanyolistes. “Els catalans no volem que els espanyols decideixin per nosaltres. Si els independentistes ens quedem a casa el dia de les votacions, permetrem que el PSC, el PP i Ciudadanos, enemics dels drets nacionals de Catalunya, encara tinguin més percentatge de vot a Catalunya”, va dir Carles Bonaventura, secretari general de RC als assistents al Consell Nacional. Bonaventura hi va afegir que “ni Duran i Lleida –CiU–, que va dir en el seu dia que no votaria a favor de la independència de Catalunya en un referèndum d’autodeterminació, ni Joan Ridao –Esquerra–, que ha manifestat que la prioritat d’ERC no és el dret a decidir sinó el desplegament de l’Estatut, són alternatives creïbles per als centenars de milers de votants sobiranistes catalans”, i que tan sols el Partit Republicà Català pot representar tots aquells ciutadans de Catalunya que volen veure en un futur immediat una Catalunya independent al si de la Unió Europea i lliure del domini espanyol”. Agustí Soler, president nacional de RC, va adreçar-se als consellers per encoratjar-los a treballar per l’èxit de les candidatures del Partit Republicà Català. Un partit que “per primera vegada es presentarà a les quatre circumscripcions del Principat de Catalunya, un fet que demostra el creixement del nostre partit d’ençà de la seva creació”. Soler va manifestar que “tots els catalans que els darrers mesos han patit les diverses crisis de les infraestructures a Catalunya tenen clar que la nostra pertinença a Espanya ens condemna a ser un país de segona i a continuar sent espoliats econòmicament d’una manera salvatge”. El president del partit va cloure la seva intervenció dient que els representants que pugui obtenir RC en les eleccions “no aniran a Madrid a gestionar Espanya, sinó a dir als espanyols que ja en tenim prou i que volem disposar d’un estat propi”.