h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: LO PARTIT REPUBLICÀ CATALÀ VA A CONFERENCIAR AMB LO RETRATISTA

La comedianta tortosina

5.5.08

LO PARTIT REPUBLICÀ CATALÀ VA A CONFERENCIAR AMB LO RETRATISTA


A mitjans del S.XIX, la gent solia anar al retratista per a poguer perpetuar la seua imatge i col·locar-la en un lloc preferent al damunt de la calaixera del menjador de casa. En aquella única imatge no es volia transmetre tan sols una bona fisonomia seguint los canons de bellesa de l’època, si no que s’intentava traspuar l’ànima del retratat a través de l’invent de Niepec i Daguerre.
Pos bé, lo partit Republicà Català, ha volgut fer-se una bona fotografia al costat de la Plataforma en Defensa de l’Ebre assistint com ho va fer a l’assemblea del passat dissabte dia 19 d’abril. Però en esta fotografia hem volgut traspuar alguna cosa més que la presència física del president del partit el Sr. Agustí Soler. Hem volgut evidenciar que el partit Republicà Català ha estat, està i estarà sempre en contra dels transvasaments, en contra de la interconnexió de xarxes, que són transvasament encoberts, i que, com ja vam dir a les darreres eleccions municipals, recolza incondicionalment a la PDE. Lo president del meu partit, que és de Barcelona, va manifestar-se públicament a favor de que la gent de Barcelona pugue patir restriccions durant la sequera, com qualsevol altre català, i amb lo seu testimoni va evidenciar que molts de barcelonins estan amb natros.
La passada assemblea feia goig de veritat. Los pèls de punta al vore entrar el nus a mans de la gent. Persones, repeteixo, tan sols persones, que s’encabien com podien dins de l’auditori i pels corredors, i tot i que molts no van poguer sentir lo que es deia allí dins, van aguantar estoicament drets per a tan sols testimoniar el seu rebuig a este transvasament injust.
Lo partit Republicà Català s’ha proposat a través de tots los seus mitjans, fer pedagogia als 5 milions de Barcelonins per a que sàpiguen que els estan enganyant com mos han intentat enganyar a natros i que hi ha moltes altres formes de que puguen tindre aigua (aprofitament dels seus propis aqüífers, reutilització de l’aigua, arreglar les quantioses fuites d’aigua de les canonades...etc) sense la necessitat de fer malbé els nostres rius. Perquè el riu és vida i a n’estes terres volem continuar vius.
Però, ai! Quan parlem de fotografies no tothom parla del mateix. Ja no parlaré de traïdors al territori. Partits espanyolistes que depenen de Madrid. Si no d’altres que a Barcelona diuen una cosa i aquí un altra. I es fotografien sense vergonya.
A referència d’això vull transcriure unes paraules del llibre “Recordances” de Josep Vergés Zaragoza:
“Lo important allavons era que el retrato no se semblés més que momentàniament a l’original. D’altre modo, quina gràcia hauria tingut?....
—Sí, senyor; jo sempre he anat sense barba, i en la vida he fumat, però vaig dixar-me-la créixer i vaig comprar lo cigarro per a retratar-me...”

Nogensmenys, RC vol fer pública la seua assistència a la manifestació convocada per la PDE el diumenge 18 de maig a Amposta.

Per Núria Menasanch i Martí

4 Comments:

  • At 8:07 p. m., Anonymous Anónimo said…

    Hola Núria una abraçada de l'axel. Desde el poblenou. BCN Militant com tu del RC

     
  • At 9:09 p. m., Blogger Ricard said…

    Un article superb! Felicitats!

     
  • At 9:16 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Hola Axel,
    gràcies per llegir-me. Los esquerrans de per aquí a baix estan molt nerviosos, i van a per mi. Reconforta saber que tinc companys que em recolzen.
    T'espero lo dia 18 a la mani d'Amposta.
    Lo riu és vida, no al transvasament!

     
  • At 9:31 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Gràcies Ricard,
    podem dir-ho més clar però no més alt.
    RC sempre diu lo mateix aquí i a la Xina.
    Mos veiem lo 18 a Amposta!

     

Publicar un comentario

<< Home