h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: ERC-Heu malbaratat el somni

La comedianta tortosina

31.5.07

ERC-Heu malbaratat el somni

Carod passant comptes després de les eleccions.
Art publicat al web de reagrupament.cat, pel col·lectiu Prisma.


Les eleccions municipals del passat diumenge no han anat bé per Esquerra. Només cal llegir els resultats electorals amb atenció i es pot comprovar que Esquerra baixa en totes les capitals de l’àrea metropolitana i perd 40.000 vots a Barcelona. Aquest fet és especialment greu quan se’ns proposava, des de la direcció, que l’estratègia era sumar al projecte independentista aquells ciutadans de l’àrea metropolitana que n’estaven lluny, però als quals calia convèncer que una Catalunya independent ( a una velocitat de tren de RENFE, no us penséssiu… i sense incomodar gens el president Montilla….) els beneficiaria. Feu-nos confiança, demanàvem en campanya. Doncs no hem aconseguit la confiança de nous votants i una tercera part dels qui ens havien atorgat la seva confiança, ens han abandonat. No ens han volgut utilitzar. Ben segur que són ells i elles els qui s’han sentit ben mal utilitzats massa vegades per nosaltres….. i han dit: prou!!.
A la Catalunya interior tampoc no hem aconseguit millorar els resultats. S’han perdut alcaldies en pobles on fa quatre anys s’havien aconseguit majories absolutes. I s’han perdut molts regidors en benefici d’una alternativa independentista més radical.
Ens preguntem el perquè de tot plegat. Creiem que la resposta la podem trobar en el fet que les decisions que l’actual direcció d’Esquerra ha pres no han aconseguit desvetllar la il·lusió per un projecte independentista en aquells que no hi creien i han aconseguit que, molts dels qui crèiem i hi continuarem creient, no ens sentim representats pels nostres dirigents que han utilitzat una estratègia, han propiciat uns pactes, han realitzat un seguit d’actuacions absolutament equivocades.
Podeu estar segurs que la davallada no ha estat més gran perquè encara som molts els qui pensem que la possibilitat d’anar a votar és un valor democràtic que cal exercir. Molts dels qui, fa pocs anys, posaven la papereta d’Esquerra a dintre del sobre i la dipositaven amb orgull dintre de l’urna o bé s’han abstingut, o han votat altres opcions més radicals o han continuat votant Esquerra, però sense cap il·lusió… I aquí estan els resultats. Una tercera part de l’electorat perdut i una gran part dels nacionalistes de “pedra picada” desorientats, decebuts i emprenyats.
Feu-nos confiança, ens demana la direcció. Més confiança? Fins quan? Ben aviat tindrem les eleccions generals. I si continuem així no només no tindrem la clau sinó que ens quedarem sense ni el pany de casa nostra.
I, francament, quan veus els nostres dirigents, fent pinya, alguns amb un somriure als llavis, manifestant que som la tercera força municipal de Catalunya, et cau l’ànima als peus. A qui volen convèncer? A qui volen enganyar? Sembla impossible que no s’adonin dels seus errors, que no s’adonin fins a quin punt han devaluat la seva imatge i la del nostre partit. ¿És que no parlen amb la gent del carrer, la gent del nostre entorn ideològic, amb els amics, els fills, els parents…?. Només cal parar l’orella per saber que no anem bé. S’han de canviar moltes coses a Esquerra. No es pot enfonsar tot un sector del nacionalisme català per uns quants homes sols….
Els votants d’Esquerra, però sobretot els militants i simpatitzants que hem donat i donem la cara pel nostre partit ens mereixem una mica més de respecte. Ens agradaria sentir que s’han equivocat d’estratègia, que lamenten no haver estat a l’alçada de les circumstàncies… però això no ho sentirem. Seria el primer pas per presentar la seva dimissió. I , de dimissions, no en volen ni sentir parlar.
Senzillament: heu malbaratat el somni. Volem passar comptes. Volem un congrés extraordinari.
Col·lectiu PRISMA

5 Comments:

  • At 3:19 a. m., Blogger Marc Ferreres said…

    Ho sento però no comparteixo la teva opinió.
    Si ERC no meresqués res, ningú l'hauria votat.
    Si hagués "malbaratat el somni", series, alcaldesa, però no ets. Ni regidora.
    És cert que ERC ha comés kolts erros, però ni electoralment ni moral representes més que aixó: una minoria que no ha obtingut representació. I si ets demòcrata ho sabras veure.
    Espero que deixis veure aquest cometari (no t'acuso de cunsura xq mai he escrit al teu bloc, només ho dic per si de cas, xq he tingut algunes experiències desagradables, i hem guardo xq estic escaldat, en quant gent com tu i jo hauriem de tenir millor sintonia política).
    Per què l'esquerra i l'independentisme sempre estem dividits en tantes persones com som i a la grenya i la dreta va unida a més no poder i per això ens passa dos passos per davant? Potser sóc massa jove per entendre-ho, però no ho entenc

     
  • At 10:43 a. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Marc,
    sí per la foto veig que ets molt jove. I me´n alegro molt que gent jove com tu cregue amb l'independentisme. Això vol dir que catalunya encara té una oportunitat.
    En quan als meus resultats, tranquil, sé molt bé els vots que hem tingut, i tot i que els hem triplicat, també sé que no tinc representació a l'ajuntament.
    Però això no vol dir ni molt menys que abandone als més de 150 tortosins i tortosines que han cregut amb natros i mos han fet confiança.
    Durant estos quatre anys, seguirem creixent, i si ERC ho continua fent igual de malament, suposo que a les pròximes municipals serem molts més.
    Com ha dit un bom conegut, de mica en mica, s'omple la pica.
    Ah! i com pots vore, no censuro comentaris com fan altres polítics d'aquí, que segur que tu coneixes molt bé.

     
  • At 2:56 p. m., Blogger Adam said…

    núria, si esquerra ho fes tant malament, no seria la única força que ha pujat en regidors a terres de l'ebre i priorat.

     
  • At 3:36 p. m., Blogger Núria Menasanch i Martí said…

    Vos recordo que este comentari és del col·lectiu Prisma i està publicat a la pag. Web de Reagrupament.cat del Sr. Carretero, que encara que jo sapigue, és militant d'ERC.
    A més, si hau pugat més en regidors, és perquè vos hau presentat a poblets on ans no vos presentaveu.
    Salut i república!

     
  • At 1:55 a. m., Blogger Marc Ferreres said…

    A més pobles, cosa que vol dir que em donat la possibilitat a mes gent a votar a ERC que abans no podia fer-ho. I ERC s'ha presentat a més pobles perquè hi ha hagunt nova gent disposada a apostar pel projecte d'ERC.
    ------
    Esquerra Independentista... és l'hora del canvi a ERC!
    www.macferreres.com

     

Publicar un comentario

<< Home