h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: LO PARTIT REPUBLICÀ CATALÀ CELEBRA L’ONZE DE SETEMBRE A CARDONA.

La comedianta tortosina

18.9.07

LO PARTIT REPUBLICÀ CATALÀ CELEBRA L’ONZE DE SETEMBRE A CARDONA.


Senyera voleiant des de dalt de la Torre de la Minyona, al castell de Cardona.


Fugint de la pantomima en que s’ha convertit, o millor dit l’han convertit, l’onze de setembre a Barcelona, lo partit Republicà Català va celebrar la diada a Cardona, fent un exercici molt enriquidor de memòria històrica. A Cardona s’hi va lluitar aferrissadament i van aconseguir que les tropes borbòniques no entressen. Tot hi així i davant del xantatge dels borbons que van ficar com a moneda de canvi les vides de milers de barcelonins quan Barcelona ja s’havia rendit, Cardona també es lliurava davant la promesa castellana de no vesar més sang catalana. Una vegada més la van incomplir.
D’acord, no mos vam gastar els 50 milions que va costar el vermut de Barcelona, vermut que per altra banda el paguem tots, però sí que vam poguer xalar d’un dia de germanor on vam renovar la promesa de continuar lluitant contra les forces invasores i treballar per al futur referèndum de 2014 per la independència.
Foto: President del partit de RC, sinyor Agustí Soler, parlant des del claustre del Castell.