h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: Saura justifica una multa per dur els papers en català

La comedianta tortosina

15.10.07

Saura justifica una multa per dur els papers en català

Art. publicat a e-NOTÍCIES :

El conseller Joan Saura ha defensat l'actuació dels Mossos que van multar un transportista que portava només la documentació en català.
En una resposta parlamentària a la que ha tingut accés e-notícies, explica que "el transportista va ser denunciat per agents del cos de Mossos d’Esquadra en un control conjunt amb la Direcció General de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya. L’actuació dels agents va ser correcta, d’acord amb la normativa vigent".
Els Mossos d'Esquadra van multar dies enrere un camioner que duia un document redactat només en català. Era un escrit expedit pel Consorci d'Aigües de Tarragona per als transportistes que circulen amb matèries perilloses. En la sanció de la policia de la Generalitat s'especificava que la "carta de port" està "en una llengua no oficial al país d'origen, Espanya". El català és, amb el castellà, llengua oficial a Catalunya.Com cada setmana, el xòfer Cristóbal Camacho va recollir l'esmentada carta a la seu del consorci de l'Ampolla (Baix Ebre). Quan un camió porta una càrrega perillosa -en el seu cas era clor-, està obligat al fet que els responsables de l'ens revisin el transport i donin el seu vist-i-plau sobre l'estat dels recipients. Una vegada comprovat, emeten aquest document que ho acredita i que el conductor ha de mostrar quan el paren en un control.Camacho va circular dijous per l'AP-7 fins a la Roca del Vallès (Vallès Oriental), on els Mossos el van fer parar. "Com sempre, em van demanar tota la documentació i, en dir-me que m'anaven a multar per això, em vaig alterar", recordava ahir. Aquest gadità de 46 anys afirma que n'ha vist "de tots els colors", però mai li havia passat un cas així.El mateix li passa al seu cap, propietari de Transports Flix, Armando Andrés, que porta 30 anys vinculat a la carretera i no s'havia trobat mai amb una sanció com aquesta. "Ens han posat multes surrealistes, però aquesta les supera totes", explicava amb una barreja de ràbia i incredulitat. "El mateix policia que ens ha multat per portar un paper en català segurament a la tarda sancionarà un negoci per fer exactament el contrari: retolar només en castellà", exemplificava Andrés.