h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: EL TRIPARTIT PROJECTA TRANSVASAMENTS DESMUNTABLES MENTRE SUBVENCIONA LA NEU ARTIFICIAL.

La comedianta tortosina

28.3.08

EL TRIPARTIT PROJECTA TRANSVASAMENTS DESMUNTABLES MENTRE SUBVENCIONA LA NEU ARTIFICIAL.


I jo me pregunto: quan van projectar lo nou tunel del Cadí, ja van ser prou previsors per a que es pogués permetre baixar aigua no contaminada de Flix cap a Barcelona, no? I si ho sabien ja fa tant de temps, com és que fa 17 dies, en plena campanya electoral tots dien que de transvasaments res de res. Que l'Ebre ni tocar-lo. Això és molt pitjor que lo que mos volia fer lo PP. al menys allavons l'aigua encara passava per les Terres de L'Ebre, ara ja podem començar a construir dins la llera del riu, perquè l'aigua ja no baixarà.
No pot ser que els partits mos enganyen d'estes maneres tan descarades. Lo RC ja contemplava sancions per a estos mentiders. Responsabilitats, ja!


L'anunci del conseller Baltasar de transportar aigua del Segre a Barcelona amb una infrastructura desmuntable ha generat tot un munt d'especulacions sobre els transvasaments encobrits, tot i que no es vol reconèixer, i mentrestant, en plena crisi de sequera, el tripartit subvenciona amb un total de 1.750.000€ les pistes d'esquí. Sobre aquest punt, el món mediàtic i l'arc parlamentari ha tancat files i no diu res.
Com deia l'article titulat "Aigua... sequera? Per alguns?" publicat al diari El Punt del 22 de novembre passat, "... i com que la neu brilla per la seva absència doncs en fan. En fan, amb aquesta aigua que es veu que falta, i que obligarà a fer restriccions als ciutadans i que a hores d'ara ja afecta el sector de l'agricultura... En fi, les prioritats del país. Es veu que és més important crear passadissos de neu per poder apaivagar la set d'esquí que garantir les necessitats bàsiques dels ciutadans."
Els ajuts del Departament formen part del Pla director de les estacions de muntanya que el govern va aprovar el maig de 2005. En total, es tracta d’1,5 milions d’euros per als gestors dels complexos d’esquí i corresponen al 20% del cost de la renovació o adquisició de canons de neus o remuntadors. Tanmateix, per a cada estació hi ha un límit de 250.000 euros.
La sequera i els canons de neu per David Rodríguez al seu bloc 14-12-06
"Avui el President Montilla ha visitat l'embassament d'Oliana, i ha pogut veure in situ que l'amenaça de restriccions d'aigua és més propera dels que molts pensen. Aprofitant la visita, el President ens ha demanat que estalviem aigua, en tant no hi hagi noves infraestructures hidràuliques en funcionament.Mentre tot això passa, s'anuncia l'inici de la temporada d'esquí, que s'espera sigui millor que l'anterior. L'impediment aquest no seran les temperatures, sinó la manca de precipitació. Afortunadament per al sector, el fet que gairebé totes les estacions comptin amb canons de neu, permet fabricar-la si les temperatures acompanyen.I aquí és on apareix el problema. Mentre s'anuncien restriccions d'aigua un sector sembla que en fa un ús inadequat. Però parant-nos a pensar... potser no fa un ús més inadequat el sector agrícola, que genera molt menys diners i en canvi gasta molta més aigua?"