h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: LES ESTAQUES DE PRATS I SAMSOR, AL JUTJAT

La comedianta tortosina

28.3.08

LES ESTAQUES DE PRATS I SAMSOR, AL JUTJAT

És una vergonya com desinformen los mitjans de comunicació este tema. Ahir vaig esperar-me fins quasi les dos per a vore que dia la Mònica Terribes i al final lúnic que va dir és que a l'Ebre poc més que estavem a punt d'ofegar-mos d'aigua.
Avuí lo Cuní ha fet apologia descarada dels transvasaments. Tots, tos los comentaristes acovidats anaven a favor dels transvasaments. Cuní ha tingut la barra de dir que l'agricultura tan sols representa lo 3% de la població i que gasta més del 60% d'aigua. També s'ha soltat la floreta de que "determinats cultius", referint-se a l'arrós, malvaraten massa aigua. En canvi los camps de golf i les pistes d'esquí se veu que són molt més necessaris.
Periodistes venuts! Informeu com Déu mana!
Els propietaris dels terrenys de Prats i Samsor (Cerdanya) van presentar dijous al jutjat de la Seu d’Urgell una denúncia per la col·locació d’estaques sense permís a les seves finques, on hauria de passar la canonada per subministrar aigua del Segre a Barcelona, segons informa Mònica Borrell.L’alcalde del municipi, Josep Carbonell, va explicar que els tres propietaris afectats han portat el cas al jutjat per denunciar que es van col·locar les estaques sense el permís dels propietaris i esbrinar qui en va ordenar la instal·lació, ja que els operaris que ho van fer en ser preguntats sobre qui els havia enviat només van dir que eren uns “manats”.La col·locació de les fites va posar al descobert la setmana passada el projecte del govern, encara en estudi, de portar aigua del Segre a la conca del Llobregat. L’alcalde espera que si finalment es confirma l’actuació a la zona, es presenti un projecte a l’Ajuntament i dialogui amb els propietaris “abans d’entrar les màquines”.De cara a la setmana que ve s’ha convocat una reunió del Consell d’Alcaldes de la Cerdanya per tractar la qüestió. Carbonell ha afirmat que la gent està “esverada” per la manera com s’han fet les coses, una situació que “no s’havia donat mai abans”.La possibilitat de disposar de l’aigua del Segre per pal·liar les necessitats de Barcelona ha aixecat el rebuig dels regants i també dels sindicats agraris de Lleida. La Unió de Pagesos va qualificar “d’inacceptable” l’actuació del govern sense diàleg amb els agents implicats i va reclamar un pacte nacional per l’aigua.