h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: AJUNTAMENT DE TORTOSA- EMBOLICA QUE FA FORT!

La comedianta tortosina

6.5.08

AJUNTAMENT DE TORTOSA- EMBOLICA QUE FA FORT!

Los socialistes de les Terres de L'Ebre s'han de vore com se veia CiU fa pocs anys. A tomatades pels carrers. És lo mínim que es mereixen.
Lo Sr. Ricard Forés (Esquerra), va demanant unitat a l'ajuntament i resulta que al seu partit d'unitat i de criteri ben poca.
Lo Sr. Forcadell, després d'enganyar-mos com a xinesos en això de que dimitiria, resulta que de lo dit, ja no se'n recorda, continua al CAT com si res. Total, si també ho va dir el delegat territorial Sr. Salvador i no ho ha fet... A la cadira s'hi està molt bé.
Quina imatge estem donant els tortosins des de l'ajuntament! No m'estranya que la PDE no hi anés. No valia la pena escoltar tantes justificacions injustificables.
Tortosa rebutja el decret però perd la unitat contra el transvasament
GUSTAU MORENO. Tortosa
+ Tot i el nombrós públic d'ahir, la PDE no va assistir al ple de l'Ajuntament tortosí.
El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir la moció que el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) havia presentat contra el reial decret llei 3/2008 i la interconnexió de xarxes.
Amb tot, la votació va confirmar el trencament de la unitat històrica de l'Ajuntament tortosí contra els transvasaments, ja que el regidor del PP va sortir de la sala per no haver de manifestar el seu vot, mentre que el grup municipal del PSC va fer una defensa clara de la mesura. Segons el seu portaveu, Joan Sabaté, el decret és «la millor garantia que es podria esperar des de les Terres de l'Ebre» per saber que el transvasament a Barcelona «només és una mesura puntual i d'emergència».
A diferència del ple del 7 d'abril passat, quan la sessió plenària de Tortosa va rebutjar el transvasament del Segre previst per Medi Ambient, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) no va assistir a la sessió. La portaveu de CiU, Meritxell Roigé, va advertir que el govern socialista ha projectat una canonada, sense garantir el cabal ecològic ni tenir en compte que l'Ebre no té prou aigua, però que serà reversible per poder enviar aigua des de Barcelona si hi ha cap incident durant la descontaminació del pantà de Flix. «Quan volien fer el transvasament des del Segre, no teníem cap garantia», va lamentar Roigé, que també va denunciar que el govern subministra els detalls sobre la interconnexió «amb comptagotes o amb molta improvisació».
Tot i que el portaveu d'ERC, Ricard Forés, va aprofitar la seua primera intervenció per reclamar que l'Ajuntament recuperés la unanimitat contra els transvasaments, el primer a dissentir va ser Antonio Faura (PP). De fet, encara que Faura va preferir marxar del ple per no haver de votar una moció que considerava «una comèdia», el regidor del PP va aprofitar el torn de paraula per destacar que el decret és «impecable» des del punt de vista jurídic, i va anunciar que el transvasament a Barcelona només és «la punta de l'iceberg» dels altres que vindran. Així, Faura va reclamar que des de Tortosa caldria donar «solucions positives», amb propostes imaginatives com la dels regants de la conca de l'Ebre, que ofereixen «sense vendre-la» l'aigua que estalviaran a canvi d'obres hidràuliques.
També Jaume Forcadell (ICV), va apostar per desvincular la posició de l'Ajuntament de la lluita partidista i de les directrius de les cúpules dels partits, però el regidor ho va dir per votar a favor de la moció, i per tant per desmarcar-se de la posició d'ICV al Congrés dels Diputats.