h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: RC CONTRA ELS TRANSVASAMENTS

La comedianta tortosina

4.4.08

RC CONTRA ELS TRANSVASAMENTS

Som un partit sense representació. Encara estem creixent. Però des d'aquí, lo nostre suport incondicional al moviment antitransvasista. Mos posem a la disposició de la PDE per a tot lo que convingue.
Núria Menasanch i Martí
Representant del RC a les Terres de L'Ebre.

Comunicat de RC
A la incompetència dels partits que han ocupat el Govern de la Generalitat els últims anys en matèria de l’aigua s’hi ha d’afegir ara la manca de competències de Catalunya en aquesta qüestió. Primer CiU i després el tripartit han demostrat la seva incapacitat per fer de la nació catalana un país que no hagués de patir per la manca d’aigua, que no hagués d’abastir pobles encara amb camions cisterna o esperar que plogui prou perquè la gent pugui disposar d’un recurs tan necessari com aquest. Avui dia tècnicament és gairebé possible portar aigua a tot arreu, però a Catalunya el govern que tenim es dedica a culpabilitzar i ara fins i tot a sancionar els ciutadans, ja siguin pagesos, promotors de camp de golf o jardiners.


Els convergents ens van deixar un país infestat de purins i el tripartit vol anar a buscar aigua a rius que prou feina tenen per cobrir les necessitats dels seus territoris respectius, quan abans s’havien mostrat demagògicament contraris a qualsevol tipus de transvasament. I per si amb això no n’hi hagués prou, apareix el govern espanyol dient que la competència sobre qualsevol captació d’aigua és seva. És a dir, a més d’assedegats, els catalans descobrim que tampoc podem decidir, que tampoc tenim sobirania ni tan sols pel que fa a una matèria de primera necessitat com és l’aigua. El Partit Republicà Català considera que som els ciutadans de Catalunya els que hem de decidir com hem de cobrir les nostres necessitats en matèria d’aigua potable: d’on l’hem de treure, com l’hem de distribuir, etc. però entre la incompetència dels uns i les imposicions dels altres les víctimes sempre són les mateixes: els ciutadans de Catalunya.


Partit Republicà Català