h2 class="sidebar-title">Vínculos La comedianta tortosina: PERPINYÀ LO DIA 8 DE NOVEMBRE AMB EL RC

La comedianta tortosina

23.10.08

PERPINYÀ LO DIA 8 DE NOVEMBRE AMB EL RC


CLOENDA DEL CORRELLENGUA 2008 A PERPINYÀ
“ESBORREM EL TRACTAT DELS PIRINEUS!”

VINE A LA MANIFESTACIÓ DEL 8 DE NOVEMBRE
AMB EL PARTIT REPUBLICÀ CATALÀ (RC)


Amic/ga,

El Consell Executiu Nacional del Partit Republicà Català va decidir en la seva reunió del 18 d’octubre adherir-se als actes del final del Correllengua que, com cada any, tindrà lloc a Perpinyà; enguany, el pròxim dissabte dia 8 de novembre, coincidint amb la Diada de la Catalunya Nord.
Com suposo que ja sabeu, el 7 de novembre del 1659 es va firmar el Tractat dels Pirineus entre les monarquies francesa i espanyola pel qual s’imposava a Catalunya una greu divisió i fractura territorial traduïda en la cessió dels comtats catalans del Rosselló (Conflent, Capcir i Vallespir) i la meitat de la Cerdanya a França com a resposta per l’aixecament català de 1640; un pacte que violava les lleis i constitucions catalanes que havia jurat respectar el monarca espanyol Felip IV. La Catalunya Nord, malgrat els intents d’assimilació francesa, ha mantingut sempre un sentiment de catalanitat que li ha permès de sobreviure. Avui, encara queda prou gent per promoure la llengua i la cultura catalanes, per demostrar que el futur d’aquesta part del país es troba en la unitat amb la resta de territoris catalans.
És per això que us animem a acompanyar-nos en aquesta diada reivindicativa i a la manifestació que començarà el mateix dissabte 8 de novembre a les 4 de la tarda a la plaça Catalunya de Perpinyà i en què el nostre partit participarà formant un bloc propi juntament amb els companys de Catalunya Acció i d’Unitat Nacional Catalana.
També us informem que aquell dissabte sortirà un autocar de Barcelona, organitzat per UNCat, en què hi ha places disponibles al preu de 20 euros. Cal que hi reserveu lloc abans d’aquest divendres 24 d’octubre a través d’aquest correu: organitzacionacional1@partitrepublicacatala.cat . Uns dies abans us informarem del lloc i l’hora exactes de la sortida.